FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MARKS&SPENCER ODBIO I DRUGU PONUDU ZA PREUZIMANJE

LONDON, 17. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Posrnuli britanski maloprodajnilanac Marks&Spencer (M&S) odbio je novu ponudu za preuzimanjem koju jedao britanski milijarder Philip Green.
LONDON, 17. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Posrnuli britanski maloprodajni lanac Marks&Spencer (M&S) odbio je novu ponudu za preuzimanjem koju je dao britanski milijarder Philip Green.

"Upravni odbor vjeruje da ponuda od 370 penija za dionicu značajno podcjenjuje grupu i njezine izglede", izjavio je izvršni direktor kompanije Stuart Rose. "Stoga smo informirali Revival Acquisitions da ne namjeravamo dioničarima preporučiti ponudu po ovoj cijeni".

U drugom koraku Green je za cijelu kompaniju ponudio 8,14 milijardi funti (12,4 milijardi eura). U prvoj ponudi, objavljenoj početkom lipnja, ponudio je sedam milijardi funti (10,6 milijardi eura) u gotovini i 25 posto udjela u njegovoj kompaniji.

"Upravni odbor predan je maksimiziranju vrijednosti za svoje dioničare", istaknuo je Rose.

M&S, lanac trgovina odjećom i hranom, vjerojatno je najpoznatije britansko ime u sektoru trgovine. Nakon što je zaustavljen oporavak te kompanije u proteklih 12 mjeseci uslijed oštre konkurencije manjih modnih maloprodajnih lanaca i supermarketa, ona je ranjiva na pokušaje preuzimanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙