FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POČELO OSJEČKO LJETO KULTURE

OSIJEK,29. lipnja 2004.(Hina) - Premijernom predstavom "Kneja",osječkog Dječjeg kazališta, autorice Lidije Bajuk-Pecotić i u režijiDubravke Crnojević-Carić, u Osijeku je večeras započelo 4. "Osječkoljeto kulture".
OSIJEK,29. lipnja 2004.(Hina) - Premijernom predstavom "Kneja", osječkog Dječjeg kazališta, autorice Lidije Bajuk-Pecotić i u režiji Dubravke Crnojević-Carić, u Osijeku je večeras započelo 4. "Osječko ljeto kulture".

U predstavi, koja je nastala na književnim predlošcima "Kneja" i i "Kneja, vilinska šuma", uz glumce toga kazališta, nastupaju i članovi Hrvatskog kulturno-umjetničkog društva "Osijek 1862", a uz redateljicu Crnojević-Carić, dramaturginja predstave je Željka Turčinović. Prvi dio predstave odigran je na prostoru amfiteatra Krunske utvrde i obližnjoj šumi, na lijevoj obali Drave, a drugi na pozornici, postavljenoj na Dravi.

Do 21. srpnja na 11 lokacija u povijesnoj gradskoj jezgri Tvrđi ukupno će biti izvedena 42 kazališna, glazbena, filmska, književna i likovnoumjetnička sadržaja. U kazališnom dijelu programa, uz ostale, nastupit će osječki i zagrebački HNK, zagrebačka kazališta "Kerempuh" i "Exit" te kazališta iz Beča, Brna, Libereca, Ljubljane, Ptuja i Subotice.

U sklopu ovogodišnjeg ljeta kulture koncerte će održati poznati hrvatski pijanist Maksim Mrvica, Panonska filharmonija iz Pečuha, Zagrebački gitaristički kvartet te etno-jazz glazbenica Tamara Obrovac.

Uz izložbu "Hrvatska nova skulptura", predviđeno je i održavanje nekoliko performansa, a u književnom dijelu programa, uz predstavljanje Lidije Bajuk-Pecotić, održat će se predstavljanje antologija suvremene hrvatske i mađarske poezije.

"Osječko ljeto kulture" otvorio je osječki gradonačelnik Zlatko Kramarić, kojega je dio građana dočekao zvižudcima zbog 20-minutnog kašnjenja, a što je Kramarić opravdao nazočnošću na misi u povodu dana zaštitnika grada Sv. Petra i Pavla.

Kramarić je kazao je kako se nada da će trotjedna kulturna priredba, s mnoštvom različitih sadržaja, zadovoljiti potrebe građana za takvim zbivanjima, jer je ovogodišnji program bolji i kvalitetniji od prošlogodišnjeg.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙