FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA DOGAĐAJA - HRVATSKA - ZA SRIJEDU, 7. SRPNJA

ZAGREB, 7. srpnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasrijedu, 7. srpnja.
ZAGREB, 7. srpnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 7. srpnja.

ZAGREB - Sjednica Hrvatskoga sabora počet će "Aktualnim prijepodnevom". Osma redovita sjednica Hrvatskoga sabora posljednja je prije ljetnoga odmora i trajat će do ustavnoga roka za redovito zasjedanje, odnosno do 15. srpnja. Tijekom dvotjednoga rada zastupnici će se očitovati o prijedlozima Vlade o povećanju trošarine na duhanske proizvode i automobile. Očekuje se da će Vlada uputiti i prijedlog rebalansa Državnoga proračuna za 2004. te prijedlog zakona o sigurnosti u prometu na cestama koji bi trebao postrožiti kazne za prometne prekršaje, zbog čega će se mijenjati i Zakon o prekršajima. (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6, Velika vijećnica).

ZAGREB - Završna svečanost dodjele najviših studentskih stipendija u Republici Hrvatskoj - "Top stipendije za Top studente" kojoj će nazočiti i premijer Ivo Sanader i održati govor. Akciju "Top stipendije za Top studente" utemeljio je tjednik "Nacional" i treću ih godinu za redom dodjeljuje u suradnji s hrvatskim tvrtkama. Stipendije u iznosu od četiri tisuće kuna mjesečno dobit će 25 najboljih studenata u Hrvatskoj, a koristit će ih tijekom akademske godine 2004./2005. ( 12,15 sati, Hotel Sheraton Zagreb, Kneza Borne 2).

OSIJEK - Konferencija za novinare Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji te vodoprivredi Hrvatske (PPDIV) na kojoj će biti riječi o zaključcima sastanka održanoga s predstavnicima Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva o privatizaciji kombinata "Belje" te o zaključcima koordinacije sindikalnih podružnica u tome poduzeću. (11 sati, Upravna zgrada "Belja" d.d.).

ZAGREB - Predstavljanje 6. sveska Hrvatske enciklopedije Leksikografskoga zavoda "Miroslav Krleža". Hrvatska enciklopedija temeljno je izdanje Leksikografskoga zavoda i jedan od središnjih trajnih programa nacionalne kulture započet 1999. Do sada je objavljeno šest od predviđenih 11 svezaka. (11 sati, Leksikografski zavod Miroslav Krleže, ulaz iz Prilaza Gjure Deželića 2).

ZAGREB - Otvorenje izložbe grafika japanskoga umjetnika Masahira Fukude. Izložbom je obuhvaćeno pedesetak grafika nastalih u razdoblju od 1999. do danas. (19 sati, Dom Hrvatskoga društva likovnih umjetnika - HDLU, Trg žrtava fašizma bb).

RIJEKA - Knjiga Filipa Šovagovića "Jazz", na osnovi koje će ansambl i gosti Hrvatske drame riječkog HNK Ivana pl. Zajca praizvesti istoimenu predstavu, bit će predstavljena u foyeru Kazališta u 12 sati. Knjiga je izdana u sklopu "Kazališne knjižnice" koja objavljuje dramska djela praizvedena u riječkom HNK. Predstavu "Jazz" praizvest će, u režiji Ivice Buljana, glumci i gosti Hrvatske drame riječkog HNK Ivana pl. Zajca u dvorištu riječkog Filozofskog fakulteta u 21,30 sati. Predstava govori o odnosima tri generacije jedne obitelji, nije žanrovski točno određena, a ostvarena je u sklopu programa "Project Refugees" Europske kazališne konvenvencije.

Dežurni urednici:

prijepodne - Dubravka Dadić

poslijepodne - Neven Leskovar

navečer - Milka Ćurković

telefon: 01/ 4808 600

telefaks: 01/ 4808 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙