FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

biskup Škvorčević pozdravlja prijedlog zakona o sigurnosti prometa na cestama, ali suzdržan prema prijedlogu da se vozačima potpuno zabrani alkohol

ZAGREB, 14. srpnja 2004. (Hina) - Požeški biskup i predsjednikBiskupske komisije HBK za odnose s državom Antun Škvorčević uputio jepismo predsjednicima Hrvatskog sabora i Vlade, Vladimiru Šeksu i IviSanaderu u svezi s prijedlogom Zakona o sigurnosti prometa na cestamau kojem pozdravlja prijedlog tog zakona, ali ujedno izražava isuzdržanost prema prijedlogu da se vozačima potpuno zabrani alkohol.
ZAGREB, 14. srpnja 2004. (Hina) - Požeški biskup i predsjednik Biskupske komisije HBK za odnose s državom Antun Škvorčević uputio je pismo predsjednicima Hrvatskog sabora i Vlade, Vladimiru Šeksu i Ivi Sanaderu u svezi s prijedlogom Zakona o sigurnosti prometa na cestama u kojem pozdravlja prijedlog tog zakona, ali ujedno izražava i suzdržanost prema prijedlogu da se vozačima potpuno zabrani alkohol.

Kako danas prenosi Informativna katolička agencija (IKA) biskup u pismu daje snažnu potporu nastojanjima da se spriječe nesreće i brojni gubici života na hrvatskim cestama te u tom smislu pozdravlja prijedlog tog zakona. No, izražava i svoju suzdržanost prema prijedlogu da se vozačima potpuno zabrani alkohol za automobilskim upravljačem i propiše 0,0 promila kao pravilo.

"Poznato Vam je da svećenici moraju u euharistijskom slavlju upotrijebiti određenu količinu posvećenog vina. To znači da bi u slučaju izglasavanja spomenutog prijedloga Zakona svaki svećenik koji nakon svete mise sjedne u automobil bio u sukobu sa zakonom i da ga policajci s pravom trebaju kažnjavati, primjenjujući propise jednako na sve građane", ustvrdio je biskup u pismu napomenuvši kako takav Zakon o sigurnosti u prometu na cestama koji propisuje 0,0 promila alkohola u krvi ne bi bio pravedan prema svećenicima, jer je neprovediv i nerealan.

"Smatramo da 0,3 ili 0,5 promila, kako to dopušta većina europskih Zakona o sigurnosti na cestama, neće ugroziti niti kod nas prometnu sigurnost, ako zakonodavac bude posvetio dovoljno pozornosti drugim sastavnicama, presudnima za sigurnost prometa i ako se zakon bude dosljedno primjenjivao", zaključio je biskup Škvorčević u pismu upućenom predsjednicima Hrvatskog sabora i Vlade..

(Hina) xpp yaz

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙