FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

JOYCEOVO EROTSKO PISMO NORI BARNACLE PRODANO NA AUKCIJI

LONDON, 9. srpnja 2004. (Hina/dpa) - Erotsko pismo Jamesa Joyceanjegovoj životnoj ljubavi Nori Barnacle postiglo je četiri puta višucijenu od predviđene, na aukciji u Sotheby'su u četvrtak navečer uLondonu.
LONDON, 9. srpnja 2004. (Hina/dpa) - Erotsko pismo Jamesa Joycea njegovoj životnoj ljubavi Nori Barnacle postiglo je četiri puta višu cijenu od predviđene, na aukciji u Sotheby'su u četvrtak navečer u Londonu.

Neimenovani kupac platio je 240.800 funti (443.000 dolara) za pismo.

Stručnjaci za Joycea dugo su znali za pismo datirano 1. prosinca 1909. godine, jer je Joyce spominjao njegov seksualni sadržaj u ostalim pismima Barnacle, ali se smatralo da je uništeno.

Otkriveno je slučajno među stranicama stare knjige u zbirci Joyceova brata Stanislausa.

Druga dva Joyceova ljubavna pisma Nori, romantičnijeg tona, također su ponuđena na aukciji i prodana za 33.600 (datirano 12. rujna 1904.) i 48.000 funti (datirano mjesec dana kasnije).

Joyce i Nora sreli su su u Dublinu 16. lipnja 1904. Zajedno su otputovali u kontinentalnu Europu u listopadu te godine i nikada se zajedno nisu vratili u Irsku. Vjenčali su se 1931., deset godina prije Joyceove smrti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙