FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 5. srpnja 2004.(Hina) - Pregled važnijih vijesti do 4,30sati.
ZAGREB, 5. srpnja 2004.(Hina) - Pregled važnijih vijesti do 4,30 sati.

ZAGREB - Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, u suradnji sa Središnjem državnim uredom za e-Hrvatsku, od danas (5. srpnja), pokreće akciju u kojoj će oko 220.000 odlikaša osnovnih i srednjih škola po znatno nižim cijenama, čak i u pola cijene, moći kupiti računala te tri mjeseca imati pravo na besplatan pristup Internetu i popust na informatičku izobrazbu. To će pravo moći ostvariti do kraja godine. Od danas će svi podaci o toj akciji biti dostupni na web stranici Ministarstva www.mzos.hr, a odlikaši će na kućnu adresu dobiti pisma s informacijama o akciji. Računala će, od 16. srpnja, po povoljnijim cijenama moći će kupiti i deset posto najboljih studenata.

MARIŠĆINA - U organizaciji kastavskoga Društva "Mažuran", jučer je u Marišćini u općini Viškovo održan prosvjedni skup zbog namjere Primorsko-goranske županije da tu izgradi županijsko odlagalište otpada. Član Upravnog odbora Društva "Mažuran" Josip Begonja izjavio je da je Marišćina na kraškom terenu, blizu izvorišta vode i zaštićenog parka prirode, te da nije pogodna za odlaganje otpada. Dodao je da je mjesto za odlagalište na Marišćini odabrala politika, a ne struka, da je prekršena zakonska procedura u određivanju lokacije te da studija o utjecaju na okoliš ne odgovara. Društvo "Mažuran" traži izradu nove studije koju bi naručila općina Viškovo, a ne Županija, te ističe da koncept odlagališta nije u skladu s uputom Vijeća Europske unije o postupanju s otpadom.

ZAGREB - Udruženje obrtnika grada Zagreba jučer je tradicionalno na Hunjki, na Sljemenu, proslavilo Dan obrtnika. Predsjednik Udruženja obrtnika grada Zagreba Ivan Obad rekao je da je ta proslava to važnija jer se ove godine navršava 110 godina organiziranog obrtničkog djelovanja u Zagrebu. Dodao je da su zagrebački obrtnici tradicionalno od 1894. na usluzi građanima Zagreba i da aktivno sudjeluju u razvoju i izgradnji grada. "Posebna zadaća nam je stvaranje uvjeta za jačanje obrtništva s ciljem uključivanja u tržište Europske unije", istaknuo je Obad.

ZAGREB - U hrvatskom je ugostiteljstvu u prvom ovogodišnjem tromjesečju ostvareno ukupno 1,5 milijardi kuna prometa, što je 12,2 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, podatci su Državnog zavoda za statistiku. Od ukupnog ugostiteljskog prometa, 43 posto ili 640,8 milijuna kuna, ostvareno je u barovima, dok je među županijama najveći ugostiteljski promet od 397 milijuna kuna zabilježen na području Grada Zagreba. Ukupni je tromjesečni ugostiteljski promet, po podacima Državnog zavoda za statistiku, ostvaren u 13.021 poslovnom subjektu, od čega je 1.495 poduzeća/trgovačkih društava i 11.526 radnji.

MILNA - Prosvjedni odbor mještana Milne najavio je da će brodicama danas blokirati pomorski prolaz između otoka Brača i Šolte jer Milna nije uključena u svakodnevnu katamaransku vezu Split - Bol - Jelsa. Svrha blokade je zaustaviti prolaz katamarana koji plovi na relaciji Split - Jelsa, dok će ostali brodovi biti propušteni. U prvom tjednu predviđeno je da se blokada provodi svaki drugi ili treći dan i to po dva i pol sata prijepodne i poslijepodne.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙