FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ŽUŽUL SUTRA PUTUJE NA MINISTARSKU KONFERENCIJU O PODUNAVSKOJ SURADNJI U BUKUREŠTU

ZAGREB, 12. srpnja 2004. (Hina) - Ministar vanjskih poslova MiomirŽužul u utorak putuje na Drugu ministarsku konferenciju zemaljapodunavskog hidrološkog bazena u Bukurešt, doznaje se u ponedjeljak izMinistarstva vanjskih poslova.
ZAGREB, 12. srpnja 2004. (Hina) - Ministar vanjskih poslova Miomir Žužul u utorak putuje na Drugu ministarsku konferenciju zemalja podunavskog hidrološkog bazena u Bukurešt, doznaje se u ponedjeljak iz Ministarstva vanjskih poslova.

Proces suradnje u Podunavlju potaknut je na ministarskoj konferenciji održanoj u svibnju 2002. u Beču. U radu skupa sudjeluju ministri vanjskih poslova 13 zemalja podunavskog hidrološkog bazena (Austrija, BiH, Bugarska, RH, Češka, Njemačka, Mađarska, Moldavija, Rumunjska, Slovačka, Slovenija, Ukrajina i SCG), te predstavnici Europske komisije i Pakta o stabilnosti. Radni dio konferencije održat će se u srijedu, a na kraju je planirano usvajanje deklaracije pod naslovom "Dunav kao europska žila kucavica" (Danube as a European Lifeline).

Ministri će na konferenciji, kako je planirano, raspravljati o gospodarskom razvoju, plovidbi, zaštiti okoliša, turizmu, kulturi i subregionalnoj suradnji.

Na inicijativu Hrvatske uvrštena je i ideja o Vučedolskoj golubici kao simbolu mira za cijelu Podunavsku regiju.

U statusu gosta na konferenciji će biti nazočni predstavnici Francuske, Makedonije, Rusije, Turske i Sjedinjenih Država, te organizacija aktivnih u Podunavlju: Dunavske komisije, Međunarodne komisije za zaštitu Dunava, RZ Podunavskih regija, Upravnog odbora Koridora VII, Srednjeuropske inicijative (SEI), Jadransko-jonske incijative, Inicijative za suradnju u jugoistočnoj Europi (SECI), Srednjeeeuropske zone slobodne trgovine (CEFTA), Procesa suradnje u jugoistočnoj Europi (SEECP) i Crnomorske ekonomske suradnje (BSEC).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙