FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Motovun film festival: smanjujući potporu za 40 posto Ministarstvo kulture festivalu zadalo težak udarac

ZAGREB, 14. srpnja 2004. (Hina) - Direkcija Motovun Film Festivala udanašnjem priopćenju navodi da je im je Ministarstvo kulture samo dvatjedna prije početka festivala poslalo ugovor kojim je potporafestivalu smanjena za 40 posto, odnosno s 500 na 300 tisuća kuna čimeim je zadan težak udarac.
ZAGREB, 14. srpnja 2004. (Hina) - Direkcija Motovun Film Festivala u današnjem priopćenju navodi da je im je Ministarstvo kulture samo dva tjedna prije početka festivala poslalo ugovor kojim je potpora festivalu smanjena za 40 posto, odnosno s 500 na 300 tisuća kuna čime im je zadan težak udarac.

Unatoč javnoj podršci ministra Bože Biškupića iznos sufinanciranja drastično je smanjen, a činjenica da je to objelodanjeno tek 12. srpnja, dva tjedna prije početka priredbe, ukazuje na svjesne pokušaje da se destimuliraju napori organizatora, navodi se u priopćenju.

Budući da je dotacija Pula Film Festivalu smanjena za 8,3 posto, u Direkciji motovunskog festivala drže da je taj nesrazmjer čin kažnjavanja.

"To je prvi opipljivi potez kojim se ministar Biškupić određuje prema Motovun Film Festivalu", navode u priopćenju, ocjenjujući to nastavkom dosadašnje politike jer, dodaju, Biškupić niti simboličnom gestom nije podržao festival u vrijeme osnivanja.

Festivalu je time zadan težak udarac, i upravo zbog toga pozivamo sve prijatelje da nam se pridruže u Motovunu od 26. do 30. srpnja, navodi u priopćenju Direkcija Motovun Film Festivala.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙