FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12.30 sati

ZAGREB, 4. srpnja 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti do 12.30sati
ZAGREB, 4. srpnja 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti do 12.30 sati

MOTOVUN - Važnost komunikacije između novinara i zdravstvenih djelatnika radi vjerodostojnog informiranja pacijenata, bila je jedna od glavnih tema ovogodišnjeg tečaja "Medij i zdravlje", koji je danas završio u Motovunu, u sklopu 11. motovunske ljetne škole promicanja zdravlja. Sudionici - novinari koji prate zdravstvo, liječnici i zdravstveni djelatnici, predstavnici farmaceutskih tvrtki, te stručnjaci za odnose s javnošću - složili su se da je između zdravstvenih djelatnika i novinara potrebno uspostaviti bolju komunikaciju kako bi se javnosti, a posebice pacijentima pružale relevantne znanstveno utemeljene, etične, pouzdane i razumljive informacije o zdravlju. Po prvi puta je predstavljen i rječnik preporučenih medicinskih izraza u novinarskom izvještavanju.

ZAGREB - Jedan 16-godišnak poginuo je u sudaru koji se sinoć dogodio u Susedgradu u ulici zabranjenoj za promet, a u Sesvetama je jedna biciklistica zadobila po život opasne ozljede kad je na nju naletio autom pijani vozač bez dozvole, izvijestila je danas zagrebačka policija. Policijska uprava zagrebačka je i ovog vikenda provodi pojačani nadzor prometa. Prema još nepotpunim podacima, zabilježila je 304 prekršaja prekoračenja brzine, 102 razna prekršaja motorista i mopedista. Tijekom noći i jutra u Zagrebu policija je oduzela u 19 vozačkih dozvola zbog vožnje pod utjecajem alkohola, rečeno je na današnjoj konferebciji za novinare u PUZ-u.

KOPRIVNICA - Udruga branitelja "Podravke" raspisala je književno-publicističku nagradu "Bili smo prvi kad je trebalo" za najbolju knjigu iz Domovinskoga rata. Natječaj za dodjelu te nagrade za 2004., kako napominje organizator, raspisuje se po peti put radi poticanja stvaralaštva na temu Domovinskoga rata. Za nagradu se mogu natjecati autori iz Hrvatske koji su svoje književno ili publicističko djelo - zbirku pjesama, roman, putopis, zbirku pripovijedaka, novela, knjigu ratnih fotografija, objavili od 1. listopada prošle godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙