FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na 51. pulskom filmskom festivalu u službenoj konkurenciji osam domaćih i osam stranih filmova

PULA, 23. lipnja 2004. (Hina) - U službenoj konkurenciji ovogodišnjegPula Film Festivala bit će prikazano osam hrvatskih filmova i istotoliko stranih filmova s Berlinskog i Cannskog filmskog festivala,rekao je na današnjoj konferenciji za novinare u Puli umjetničkiravnatelj Festivala Tedi Lušetić i potvrdio da će predsjednik žirijabiti producent i oskarovac Branko Lustig.
PULA, 23. lipnja 2004. (Hina) - U službenoj konkurenciji ovogodišnjeg Pula Film Festivala bit će prikazano osam hrvatskih filmova i isto toliko stranih filmova s Berlinskog i Cannskog filmskog festivala, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare u Puli umjetnički ravnatelj Festivala Tedi Lušetić i potvrdio da će predsjednik žirija biti producent i oskarovac Branko Lustig.

Pedeset i prvi Pulski festival održat će se u Areni od 16. do 24. srpnja.

Za nagrade ovogodišnjeg festivala među domaćim filmovima natjecat će se redatelj Dalibor Matanić s filmom "Sto minuta slave", Silvije Petranović s filmom "Družba Isusova", Jakov i Dominik Sedlar s "Jeruzalemskim sindromom", Arsen Antun Ostojić s filmom "Ta divna splitska noć", redatelji A. Nuić, Z.Jurić i B.T. Matić s filmom "Sex, piće i krvoproliće", Fadil Hadžić s "Dr. ludosti", novinar i publicist u ulozi redatelja Srećko Jurdana sa svojom "Slučajnom suputnicom", te veteran među redateljima Antun Vrdoljak s "Dugom mračnom noći".

Lušetić je rekao da će se na ovogodišnjem Pulskom festivalu predstaviti i Slovenija sa svojom novom filmskom produkcijom, te je napomenuo kako je Slovenija, za razliku od Hrvatske, još lani donijela Zakon o kinematografiji.

Odgovarajući na novinarske upite, Lušetić je rekao kako će ovogodišnji Pulski festival stajati 2,7 milijuna kuna, od čega su dva milijuna već osigurana - Ministarstvo kulture osiguralo je milijun i 200 tisuća kuna, grad Pula 700 tisuća kuna, a Istarska županija 100 tisuća kuna. Ostalih 700 tisuća kuna organizatori će namaknuti od sponzora i ulaznica. Računaju na 200 tisuća kuna od ulaznica, koje će stajati 20 kuna za jednu večer, tj. za dva filma.

Osvrćući se na dosadašnje, kako je rekao, medijski praćene sukobe s Motovunskim festivalom, Lušetić je ustvrdio kako su takvi nesporazumi prevladani još prošle godine, pa su termini obaju festivala usuglašeni i dogovoreni kako se ne bi poklapali.

I jedan i drugi festival, svaki sa svojom koncepcijom, i te kako su potrebni, a planira se i njihova suradnja, kazao je Lušetić, dodajući da će predstavnici Motovunskog festivala biti gosti na Pulskom festivalu. Ustvrdio je i da će Pulski festival ove godine imati strane filmove jače međunarodne konkurencije od Motovunskog festivala.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙