FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NA OVOGODIŠNJEM MOTOVUNSKOM FILMSKOM FESTIVALU 90-AK FILMOVA

ZAGREB, 30. lipnja 2004. (Hina) - Na ovogodišnjem šestom Motovun filmfestivalu, koji će se održati od 26. do 30. srpnja, bit će prikazano90-ak filmova, što je najviše dosad, a četvrtinu glavnog programa ukoji je uvršteno 25 filmova sačinjavat će dokumentarni filmovi,najavila je na današnjoj konferenciji za novinare direktoricamotovunskoga festivala Olinka Vištica.
ZAGREB, 30. lipnja 2004. (Hina) - Na ovogodišnjem šestom Motovun film festivalu, koji će se održati od 26. do 30. srpnja, bit će prikazano 90-ak filmova, što je najviše dosad, a četvrtinu glavnog programa u koji je uvršteno 25 filmova sačinjavat će dokumentarni filmovi, najavila je na današnjoj konferenciji za novinare direktorica motovunskoga festivala Olinka Vištica.

Tijekom četiri dana festivala, projekcije će se održavati od 10 do 4 sata iza ponoći, a svega nekoliko filmova s festivala hrvatski će gledatelji zatim moći vidjeti u kinima.

"Ove smo godine u izboru filmova željeli otići još dalje u svijet filma i biti još radikalniji, što je rezultiralo sa 90-ak filmova u odnosu na 70 koliko ih je prikazano prošle godine", rekla je Vištica.

Istaknula je kako je među njima i pet dokumentarnih filmova koji su, zbog sve veće društvene angažiranosti filmske umjetnosti, posljednjih godina trend u svijetu.

Motovun film festival, istaknuli su organizatori, nastavlja tradiciju odavanja priznanja ljudima koji su 50 godina svog života i rada posvetili filmu, pa će ove godine tu nagradu primiti redatelj Zvonimir Berković.

Posjetitelji ovogodišnjeg fetivala moći će pogledati i tri suvremena indijska filma, koje je odabrao Derek Malcom, ugledni filmski kritičar engleskoga dnevnika The Guardian.

Od 19. do 30. srpnja u Motovunu će se drugi put održati i ljetna filmska škola za koju vlada veliki interes.

Umjetnički direktor festivala režiser Rajko Grlić ocijenio je kako je festival kao "nevoljeno dijete" hrvatske kinematografije proteklih godina uspio odabirom filmova radikalizirati filmsku scenu u Hrvatskoj te jednim dijelom pridonijeti da se u Hrvatskoj danas rade bolji filmovi.

I ove godine festival će obilovati zabavom, posebice kroz popratni program "Dalmacija - zemlja partner" u sklopu kojega će, po riječima voditelja za odnose s javnošću festivala Igora Mirkovića, Motovun pokušati "uroniti" u duhovni prostor Dalmacije brojnim izložbama, prezentacijama i koncertima. Posljednje večeri festivala očekuje se nastup repera "The Beat Fleat" i Ede Maajke.

Novost je da će zainteresirani za filmske projekcije karte moći kupovati i putem VIP sms poruka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙