FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završen tečaj "Medij i zdravlje"

MOTOVUN, 4. srpnja 2004. (Hina) - Važnost komunikacije između novinarai zdravstvenih djelatnika radi vjerodostojnog informiranja pacijenata,bila je jedna od glavnih tema ovogodišnjeg tečaja "Medij i zdravlje",koji je danas završio u Motovunu.
MOTOVUN, 4. srpnja 2004. (Hina) - Važnost komunikacije između novinara i zdravstvenih djelatnika radi vjerodostojnog informiranja pacijenata, bila je jedna od glavnih tema ovogodišnjeg tečaja "Medij i zdravlje", koji je danas završio u Motovunu.

Na tečaju su sudjelovali novinari koji prate zdravstvo, liječnici i zdravstveni djelatnici, predstavnici farmaceutskih tvrtki, te stručnjaci za odnose s javnošću.

Skup su organizirali Škola narodnog zdravlja "Andrija Štampar", Hrvatsko novinarsko društvo i Hrvatska mreža zdravih gradova.

Sudionici tečaja su se složili kako je između zdravstvenih djelatnika i novinara potrebno uspostaviti bolju komunikaciju kako bi se javnosti, a posebice pacijentima pružale relevantne znanstveno utemeljene, etične, pouzdane i razumljive informacije o zdravlju.

Posebno je istaknuta uloga i mjesto "informiranog pacijenta", a po prvi puta je predstavljen i rječnik preporučenih medicinskih izraza u novinarskom izvještavanju.

Tečaj "Medij i zdravlje" odvijao se u sklopu 11. motovunske ljetne škole promicanja zdravlja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙