FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Poslovni susret izaslanstva Nikozije i HGK - Komore Zagreb

ZAGREB, 14. srpnja 2004. (Hina) - Izaslanstvo glavnog grada CipraNikozije održalo je danas poslovni susret sa čelništvom Hrvatskegospodarske komore (HGK) - Komore Zagreb, na kojemu su razmotrenemogućnosti međukomorske i gospodarske suradnje između dvaju gradova.
ZAGREB, 14. srpnja 2004. (Hina) - Izaslanstvo glavnog grada Cipra Nikozije održalo je danas poslovni susret sa čelništvom Hrvatske gospodarske komore (HGK) - Komore Zagreb, na kojemu su razmotrene mogućnosti međukomorske i gospodarske suradnje između dvaju gradova.

Poseban naglasak na sastanku koji je održan u sklopu posjeta izaslanstva Nikozije gradu Zagrebu, stavljen je na sektore industrije, poljoprivrede i turizma.

S obje strane izražena je želja za nastavkom započete suradnje između dvaju gradova, posebno putem međukomorske suradnje.

Predsjednik Komore Zagreb Zlatan Fröhlich pozvao je nikozijske gospodarstvenike da posjete ovogodišnji Jesenski Zagrebački velesajam u rujnu, a dogovoreno je i da će HGK - Komora Zagreb ispitati interes hrvatskih gospodarstvenika za nastup na Međunarodnom sajmu u svibnju sljedeće godine u Nikoziji.

Izaslanstvo Nikozije predvodio je gradonačelnik Michael Zampelas, a uz njega nazočni su bili predstavnici tamošnjega Gradskog vijeća i Trgovačke i industrijske komore.

Gospodarska razmjena između Hrvatske i Cipra oscilira, tako da se zadnjih godina kretala između 150 milijuna dolara 1998. i 2 milijuna dolara 2000. godine. Pritom je najveću stavku u hrvatskom izvozu činio izvoz brodova, a u uvozu poljoprivredni proizvodi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙