FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PO IZVOZU ISTRA I DALJE MEĐU VODEĆIMA U HRVATSKOJ

PULA,9. srpnja(Hina) - >Istarska županija i dalje drži vodeću pozicijuu Hrvatskoj sa 3.606 američkih dolara izvoza po stanovniku te svisokim udjelom u ukupnom izvozu Hrvatske od 12,08 posto, istaknuto jena današnjoj sjednici Gospodarskog vijeća Županijske komore Pula.
PULA,9. srpnja(Hina) - >Istarska županija i dalje drži vodeću poziciju u Hrvatskoj sa 3.606 američkih dolara izvoza po stanovniku te s visokim udjelom u ukupnom izvozu Hrvatske od 12,08 posto, istaknuto je na današnjoj sjednici Gospodarskog vijeća Županijske komore Pula.

Italija je i dalje uvjerljivo prvi vanjskotrgovački partner Istre, obzirom da u izvozu sudjeluje s 52,85 posto odnosno u uvozu s 50 posto. Na listi zemlja u koje Istra izvozi slijedi Malta s 11,8 posto, BiH sa 9,9 posto te SAD sa 4,9 i Francuska sa 4,5 posto, iznio je stručni suradnik pulske Županijske komore Mladen Ferenčić.

Osvrnuvši se na turistički promet u Istri u prvih šest mjeseci ove godine, Ferenčić je kazao kako je Istarska županija u tom razdoblju zabilježila pad turističkog prometa za pet posto odnosno pad od dva posto u ostvarenim noćenjima turista.

Obzirom na financijski pokazatelje, Ferenčić zaključuje da Istarska županija prelazi sa masovnog u kvalitetni turizam. Dodao je i da se na rang listi 400 najvećih i najuspješnijih tvrtki u Hrvatskoj po podacima za u 2003. godinu nalazi čak 19 trgovačkih društava iz Istre među kojima po ukupnom prihodu, izvozu i dobiti prednjači "Adris grupa" iz Rovinja.

Adris grupa prednjači u svim elementima te po uspješnosti i poslovnim rezultatima već je godinama izvan konkurencije, kazao je tom prigodom predsjednik Županijske gospodarske komore Šime Vidulin. A zbog ostvarenih poslovnih uspjeha u prošloj godini predsjedniku Uprave Adris grupe d.d. Anti Vlahoviću uručena je Zlatna plaketa u kategoriji velikih trgovačkih društava. Plaketu je dobila i tvrtka "Hempel" iz Umaga.

Članove Gospodarskog vijeća pulske Komore savjetnica slovenskog Veleposlanstva u Zagrebu Riana Benko upoznala je sa slovenskim iskustvima nakon pristupanja Europskoj uniji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙