FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OI - OLIMPIJSKA BAKLJA STIGLA NA CIPAR

NIKOZIJA, 8. srpnja (Hina) - Olimpijski plamen stigao je danas naCipar, posljednje odredište na putu oko svijeta, uoči povratka uAtenu.
NIKOZIJA, 8. srpnja (Hina) - Olimpijski plamen stigao je danas na Cipar, posljednje odredište na putu oko svijeta, uoči povratka u Atenu.

Svečani doček olimpijske baklje upriličen je u Paphosu, što je oduševilo brojne turiste koji ljetuju u ovom mjestu na obali. Prvi je baklju ponio član Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Cipranin, Kikis Lazarides, a potom legenda ciparskog nogometa, Andreas Stylianou. Baklja će na svom obilasku otoka na putu prema Nikoziji, proći kroz Limassol, ali će zaobići dio otoka koji se nalazi pod turskom vlašću.

"Turski Ciprani nisu pristali na naše uvjete i zbog toga olimpijski plamen neće ići na taj dio otoka. Nismo tražili ništa posebno, u ostalim gradovima diljem svijeta nije bilo problema," kazao je marketinsški direktor OI-a, Georgios Bolos. Međutim, druga je strana za sve optužila Grke, kazavši ako su dolazak baklje iskoristili za političku borbu.

"Tražili smo da baklju ne nose političari, jer oni nemaju veze sa sportom," kazao je tajnik za sport na turskom dijelu otoka Ali Volkan.

Nakon obilaska Cipra olimpijski plamen će krenuti prema Ateni.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙