FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NOVI AMERIČKI VELEPOSLANIK U IRAKU PREDAO VJERODAJNICE

BAGDAD, 29. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Novi američki veleposlanik uIraku John Negroponte predao je iračkim čelnicima vjerodajnice uutorak, samo dan nakon službenoga završetka američke okupacije Iraka.
BAGDAD, 29. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Novi američki veleposlanik u Iraku John Negroponte predao je iračkim čelnicima vjerodajnice u utorak, samo dan nakon službenoga završetka američke okupacije Iraka.

"Imao sam čast predati vjerodajnice predsjednika Ghaziju al-Yawaru, koji mi je ljubazno izrazio dobrodošlicu kao američkom veleposlaniku u svojoj zemlji", kaže se u Negroponteovu priopćenju.

"Jučerašnja obnova punoga iračkog suvereniteta otvorila je prostor za uspostavu normalnih diplomatskih odnosa između dviju slobodnih nezavisnih država", dodaje Negroponte u priopćenju.

On je prvi američki veleposlanik u Iraku od 1990. kad su uoči Zaljevskoga rata prekinuti diplomatski odnosi. U Bagdad je stigao u ponedjeljak, samo koji sat nakon što su okupacijske snage pod američkim vodstvom predale vlast iračkoj prijelaznoj vladi.

John Negroponte bio je američki veleposlanik u Ujedinjenim narodima, a u travnju ove godine imenovan je izaslanikom za Irak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙