FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BEZ MAROKANSKIH POSTROJBI U IRAKU

RABAT, 9. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Marokanski kralj Mohammed VI.potvrdio je u četvrtak predsjedniku SAD-a Georgeu W. Bushu dakraljevina neće poslati postrojbe u Irak, prenijela je u petakagencija Map citirajući Taieba Fassija Fihrija, marokanskog ministraza vanjske poslove.
RABAT, 9. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Marokanski kralj Mohammed VI. potvrdio je u četvrtak predsjedniku SAD-a Georgeu W. Bushu da kraljevina neće poslati postrojbe u Irak, prenijela je u petak agencija Map citirajući Taieba Fassija Fihrija, marokanskog ministra za vanjske poslove.

U izjavi koju je dao u Washingtonu, a koju je prenijela marokanska agencija, ministar je naglasio da mu je Mohammed VI, kojega je u četvrtak u Bijeloj kući primio George W. Bush u okviru radnog posjeta SAD-u, potvrdio da "kraljevina neće poslati postrojbe u Irak.

Irački premijer Iyad Allawi zatražio je 27. lipnja od nekoliko zemalja, među kojima je Maroko, da sudjeluju u multinacionalnim snagama pozvanima da zamijene snage koalicije nakon 30. lipnja.

Maroko je dao na znanje, nekoliko dana prije iračkog zahtjeva, da nema namjeru poslati vojnike u Irak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙