FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DEMOKRATI ĆE SE USMJERITI NA KERRYJEVU VIZIJU JAČE AMERIKE

WASHINGTON,13. srpnja 2004.(Hina) - Predstojeći kongres Demokratskestranke nastojat će osvijetliti javno djelovanje njenog predsjedničkogkandidata Johna Kerryja i njegovu viziju snažnije i sigurnije Amerike,najavio je u utorak Odbor kongresa.
WASHINGTON,13. srpnja 2004.(Hina) - Predstojeći kongres Demokratske stranke nastojat će osvijetliti javno djelovanje njenog predsjedničkog kandidata Johna Kerryja i njegovu viziju snažnije i sigurnije Amerike, najavio je u utorak Odbor kongresa.

Demokrati će od 26.-29. srpnja održati kongres u Bostonu čija će središnja tema biti "Snažniji u zemlji, poštovani u svijetu" i na kojem će John Kerry i službeno postati demokratski kandidat za američkog predsjednika.

Kongres će predstaviti Kerryja i njegova potpredsjedničkog kandidata Johna Edwardsa kao ljude u službi nacije i prosječnog Amerikanca te "njihovu viziju snažnije i sigurnije Amerike", najavio je guverner Bill Richardson, predsjedajući Kongresa.

Na početku četverodnevnog skupa govorit će bivši predsjednici Jimmy Carter i Bill Clinton kao i bivši potpredsjednik Al Gore koji bi trebali naglasiti Kerryjeve sposobnosti vođe, iskustvo i viziju za jačanje Sjedinjenih Država.

Mada već dvije godine vodi kampanju, Kerry je mnogim biračima još uvijek nepoznanica tako da će niz govornika privući pozornost na njegovu biografiju ratnog heroja iz Vijetnama, tužitelja i dugogodišnjeg senatora.

Kerry namjerava prihvaćajući kandidaturu predstaviti svoju viziju jačanja Amerike na unutarnjem i vanjskopolitičkom planu. Osnovne teme njegove predizborne kampanje su jačanje američkog gospodarstva uz istodobno jačanje srednje klase, zdravstvena skrb za sve Amerikance i oslobađanje Amerike ovisnosti o nafti s Bliskog istoka.

Kritizirajući predsjednika Busha zbog pokvarenih odnosa sa saveznicima oko rata u Iraku Kerry obećava popraviti ugled Amerike u svijetu i ojačati njezin savez s drugim zemljama u borbi protiv terorizma što, kako tvrdi, može učiniti samo drugi predsjednik u Bijeloj kući.

Na Kongresu će govoriti i Edward Kennedy, ugledni senator iz Massachusettsa odakle je i Kerry.

Ne očekuje se da će se izaslanicima kongresa, a bit će ih 4.300, obratiti i Hillary Clinton koju mnogi vide kao demokratskog kandidata na predsjedničkim izborima 2008.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙