FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenija: Predsjednik parlamenta Pahor napušta dužnost

LJUBLJANA,29. lipnja 2004.(Hina) - Predsjednik slovenskog parlamentaBorut Pahor podnijet će ostavku nakon što je nedavno na listi svojestranke socijalnih demokrata izabran za jednog od 7 predstavnikaSlovenije u novom sazivu Europskog parlamenta koji će se uskorokonstituirati. (Hina) xfl ybs
LJUBLJANA,29. lipnja 2004.(Hina) - Predsjednik slovenskog parlamenta Borut Pahor podnijet će ostavku nakon što je nedavno na listi svoje stranke socijalnih demokrata izabran za jednog od 7 predstavnika Slovenije u novom sazivu Europskog parlamenta koji će se uskoro konstituirati.

Riječ je o nespojivim dužnostima jer članstvo u Europskom parlamentu isključuje članstvo u najvišem nacionalnom zakonodavnom tijelu. Kako je u utorak javio Slovenski radio, Pahor će ostavku vjerojatno službeno podnijeti u petak, a novi predsjednik birat će se na sjednici početkom idućeg tjedna, istoj na kojoj će se odlučivati o prijedlogu premijera Antona Ropa da na mjestu ministra vanjskih poslova Dimitrija Rupela zamijeni Ivo Vajgl.

Prema neslužbenim izvorima, vladajuća koalicija će za predsjednika parlamenta predložiti Ferija Horvata, zastupnika Udružene liste socijalnih demokrata (ZLSD). Borut Pahor predsjednik je te stranke koja sudjeluje u koalicijskoj vladi premijera Antona Ropa. Novi predsjednik parlamenta za izbor treba 46 glasova, apsolutnu većinu od 90 zastupnika. Tri koalicijske stranke imaju potrebnu većinu za izbor novog predsjednika parlamenta jer imaju 49 zastupnika.

(Hina) xfl ybs

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙