FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KANADSKI IZBORI: LIBERALI POBIJEDILI, ALI IZGUBILI VEĆINU

OTTAWA, 29. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Kanadski vladajući liberaliostat će na vlasti nakon federalnih izbora održanih u ponedjeljak, aliće izgubiti većinu u parlamentu i za sastavljanje vlade trebat ćepotporu Novih demokrata, stranke lijevog centra, javili su mediji.
OTTAWA, 29. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Kanadski vladajući liberali ostat će na vlasti nakon federalnih izbora održanih u ponedjeljak, ali će izgubiti većinu u parlamentu i za sastavljanje vlade trebat će potporu Novih demokrata, stranke lijevog centra, javili su mediji.

Televizijska postaja CBS javila je da liberali, koji se na vlasti nalaze posljednjih deset godina, neće osvojiti 155 zastupničkih mjesta potrebnih za kontrolu 308-članog parlamenta, premda će osvojiti više mjesta od oporbenih konzervativaca.

To bi rezultiralo stvaranjem prve manjinske vlade u Kanadi u posljednjih 25 godina, a brojni politički analitičari očekuju da će se novi izbori održati u roku od godine dana.

Preliminarni rezultati izbora pokazuju da bi liberali mogli osvojiti 111, a konzervativci 63 zastupnička mjesta.

Na trećem je mjestu separatistički Bloc Quebecois sa 49 zastupničkih mjesta.

Lijevo orjentirani Novi demokrati, stranka čiju će podršku trebati liberali za sastavljanje buduće vlade, mogla bi osvojiti 20 zastupničkih mjesta, osam više nego što ih je imala u prethodnom sazivu parlamenta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙