FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: KREĆU MJEŠOVITE OPHODNJE NA HRVATSKO-SLOVENSKOJ GRANICI

ZAGREB,12. srpnja(Hina) - Za koji dan na hrvatsko-slovenskoj granicipočet će s radom mješovite policijske ophodnje a među prvima bit ćeona koja će obilaziti područje između Rogaške Slatine i Huma na Sutli,najavljuje mariborski list "Večer".
ZAGREB,12. srpnja(Hina) - Za koji dan na hrvatsko-slovenskoj granici počet će s radom mješovite policijske ophodnje a među prvima bit će ona koja će obilaziti područje između Rogaške Slatine i Huma na Sutli, najavljuje mariborski list "Večer".

Ministri unutarnjih poslova Hrvatske i Slovenije Marjan Mlinarić i Rado Bohinc dogovorili su prilikom susreta na Crvenom otoku kod Rovinja 26. prošlog mjeseca da zajedničke policijske ophodnje počnu djelovati sredinom ovog mjeseca, podsjeća mariborski list, navodeći da će ih činiti dva pripadnika policije zemlje-domaćina i jedan iz susjedne države te da će se obavljati dva puta tjedno po šest sati.

Spomenuti dogovor zaključen je na temelju međudržavnog sporazuma o transgraničnoj policijskoj suradnji, potpisanog prije dvije godine, a ove su godine potpisani i protokoli koji se odnose na mješovite ophodnje, uspostavu "službenika za vezu" na graničnim prijelazima kako bi se pojačao protok informacija i osigurao brži prijelaz robe i putnika, te na slučajeve kad granična policija jedne države smije prijeći na drugu stranu granice.

Cilj mješovitih ophodnji jest efikasnija kontrola nedopuštenih prijelaza granice i prekograničnog kriminala, ističe "Večer", podsjećajući da je Slovenija početkom 2001. g. imala takve ophodnje na granici s Italijom u sklopu uvođenja schengenskih standarda i suzbijanja ilegalnih migracija pred ulazak u Europsku uniju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙