FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

WASHINGTON POZDRAVIO OBNOVU FRANCUSKO-IRAČKIH DIPLOMATSKIH VEZA

WASHINGTON, 12. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Sjedinjene Države uponedjeljak su pozdravile ponovnu uspostavu francusko-iračkihdiplomatskih veza, ocijenivši da je došao trenutak da sve zemljeuspostave veze s novom vladom u Bagdadu, izjavio je službenipredstavnik State Departmenta.
WASHINGTON, 12. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Sjedinjene Države u ponedjeljak su pozdravile ponovnu uspostavu francusko-iračkih diplomatskih veza, ocijenivši da je došao trenutak da sve zemlje uspostave veze s novom vladom u Bagdadu, izjavio je službeni predstavnik State Departmenta.

"Pozdravljamo to. To je dobra stvar", kazao je Richard Boucher, smjerajući na obnovu diplomatskih odnosa između Francuske i Iraka.

Bivši irački predsjednik Sadam Husein prekinuo je diplomatske odnose s Francuskom početkom veljače 1991., pošto je počeo rat u Zaljevu.

Zatim je 1995. Francuska u Bagdadu ponovno otvorila gospodarski ured, pošto je Irak priznao rezoluciju 986 UN-ova Vijeća sigurnosti kojom je Kuvajt priznat u svojim granicama.

Pariz je sudjelovao u Zaljevskom ratu za oslobođenje Kuvajta od iračke okupacije. Naprotiv, protivio se upletanju američke vojske u ožujku 2003., odbijajući primjenu sile i zagovarajući traženje diplomatskog rješenja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙