FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

JACQUES CHIRAC UVJERAVA IRAČKOG PREDSJEDNIKA U PODRŠKU FRANCUSKE

PARIZ, 22. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Francuski predsjednik JacquesChirac uputio je pismo iračkom predsjedniku Ghaziju al-Yaouaru u kojemje naglasio podršku i solidarnost Francuske oko ponovne izgradnjeIraka.
PARIZ, 22. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Francuski predsjednik Jacques Chirac uputio je pismo iračkom predsjedniku Ghaziju al-Yaouaru u kojem je naglasio podršku i solidarnost Francuske oko ponovne izgradnje Iraka.

Chirac je nakratko susreo iračkog predsjednika u okviru summita G8 na Sea Islandu (od 8. do 10. lipnja), u SAD-u, gdje je ovaj napravio prve korake na međunarodnoj sceni.

U svojoj poruci on mu ponavlja svoje "vrlo tople želje za uspjehom" tjedan dana prije prijenosa vlasti s koalicije na Iračane.

"Tijekom te tako važne faze za budućnost Iraka, irački narod i njegova vlada mogu računati na podršku i solidarnost Francuske koja je, sa svojim partnerima u Europskoj uniji, odlučna odigrati svoju ulogu u političkoj i ekonomskoj rekonstrukciji vaše zemlje", piše Chirac.

Francuska je isključila mogućnost slanja vojnika u Irak ali je izrazila spremnost za formiranje iračkih snaga sigurnosti na zahtjev novih vlasti. Ujedno je spremna izbrisati najmanje polovicu iračkog duga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙