FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Saborski ODBOR ZA PRAVOSUĐE PODRŽAO IZMJENE PREKRŠAJNOG ZAKONA

ZAGREB,12. srpnja(Hina) - Saborski Odbor za pravosuđe danas je podržaoprijedlog izmjena Prekršajnog zakona kojima se taj zakon usklađuje sVladinim prijedlogom zakona o sigurnosti prometa na cestama.
ZAGREB,12. srpnja(Hina) - Saborski Odbor za pravosuđe danas je podržao prijedlog izmjena Prekršajnog zakona kojima se taj zakon usklađuje s Vladinim prijedlogom zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Na prijedlog pomoćnika ministrice pravosuđa Dubravka Palijaša, Odbor će Hrvatskom saboru predložiti da se produljenje roka u kojem policajac može izreći mjere opreza odnosi isključivo na mjeru oduzimanja vozačke dozvole.

Vozačku dozvolu policija bi ubuduće mogla oduzeti na 30, umjesto sadašnjih tri dana, a nakon tog roka morala bi pokrenuti prekršajni postupak za produljenje mjere.

Ostale mjere opreza (npr. oduzimanje putovnice, zabrana pristupa određenim mjestima, zabrana obavljanja djelatnosti itd.), prihvati li Sabor amandman Odbora, moći će se izricati na najviše tri dana.

Odbor je podržao i prijedlog izmjena Kaznenog zakona, kojim se predviđa novo kazneno djelo - pomoć počiniteljima ratnog zločina.

Predviđeno je i produljenje kazne zatvora za distribuciju materijala s dječjom pornogafijom na Internetu sa sadašnjih pet na deset godina.

Na prijedlog Hrvatske udruge banaka, Vlada je izmjenama predvidjela i dulju kaznu zatvora za krivotvorenje kreditnih kartica - umjesto sadašnjih tri zapriječena je kazna od najviše pet godina zatvora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙