FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PREDSTAVLJENO 15 MILIJUNA EURA VRIJEDNO IZDANJE OBVEZNICA ATLANTIC GRUPE

ZAGREB, 6. srpnja 2004. (Hina) - Atlantic Grupa predstavila je danasinvestitorima i novinarima izdanje vlastitih korporativnih obveznica,vrijedno 15 milijuna eura, koje će na domaće tržište kapitala bitiplasirane 13. srpnja ove godine, a na naplatu dospijevati 13. srpnja2007. godine.
ZAGREB, 6. srpnja 2004. (Hina) - Atlantic Grupa predstavila je danas investitorima i novinarima izdanje vlastitih korporativnih obveznica, vrijedno 15 milijuna eura, koje će na domaće tržište kapitala biti plasirane 13. srpnja ove godine, a na naplatu dospijevati 13. srpnja 2007. godine.

Sredstva prikupljena ovim izdanjem obveznica, prema riječima predsjednika Uprave Atlantic Grupe Emila Tedeschija, bit će utrošena za refinanciranje postojećih kratkoročnih obveza, čime će udio dugoročnih dugovanja u ukupnoj zaduženosti Grupe porasti sa 63 na 94 posto.

Dio sredstava namijenjen je i za investicije u modernizaciju tehnologije u divizijama proizvodnje i distribucije, a dio za nove akvizicije.

Ne želeći navesti imena, Tedeschi je kazao kako Atlantic Grupa trenutno provodi due dilligence nad dvjema proizvodnim tvrtkama za čiju su akviziciju zainteresirani - jednoj slovenskoj i jednoj makedonskoj, te da su i prema dvije hrvatske tvrtke upućena pisma namjere i obavljeni inicijalni razgovori s istim ciljem.

Ovim izdanjem Atlantic Grupa postaje prvo hrvatsko društvo s ograničenom odgovornošću (d.o.o.) koje je izdalo obveznice. Agenti i aranžeri izdanja su Raiffeisenbank Austria i Zagrebačka banka, obveznice će biti denominirane u eurima, a prinos na obveznice odredit će se kao premija rizika na trogodišnji kamatni 'Euroswap' 12. srpnja ove godine, odnosno dan prije izdavanja. Upis obveznica na primarnom tržištu završava 12. srpnja, a nakon izdavanja, 15. srpnja će biti uvrštene u Službeno tržište Zagrebačke burze.

Prilikom predstavljanja obveznica Tedeschi je istaknuo i kako je Atlantic Grupa u prvoj polovici ove godine ostvarila rast prihoda od prodaje prema istom lanjskom razdoblju za 13 posto. Pritom su prihodi od prodaje na inozemnim tržištima povećani za 11 posto, i to ne samo na tradicionalno dobrim tržištima (Slovenija, BiH, SiCG) već i primjerice na njemačkom tržištu.

Lipanj je po prihodima od prodaje bio rekordan u povijesti Grupe, a kako slijede uobičajeno poslovno uspješni ljetni mjeseci, rekao je Tedeschi, realan je i plan Grupe o ovogodišnjem povećanju prihoda za 15 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙