FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OTKRIVENA MREŽA KRIJUMČARA LJUDI PREKO GRČKO-TURSKE GRANICE

ATENA, 11. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Mreža krijumčara imigranata prekogrčko-turske granice (na sjeveroistoku Grčke) otkrivena je kada su unapuštenim zgradama nedaleko od Atene pronađena 33 imigranta i uhićenapetorica Iračana koje se sumnjiči da organiziraju krijumčarenje ljudi,priopćila je u nedjelju grčka policija.
ATENA, 11. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Mreža krijumčara imigranata preko grčko-turske granice (na sjeveroistoku Grčke) otkrivena je kada su u napuštenim zgradama nedaleko od Atene pronađena 33 imigranta i uhićena petorica Iračana koje se sumnjiči da organiziraju krijumčarenje ljudi, priopćila je u nedjelju grčka policija.

Organizatori krijumčarenja su preuzimali na grčko-turskoj granici imigrante koji su uglavnom dolazili iz Irana, Iraka, Afganistana i Bangladeša i u kamionima ih prevozili do Atene, gdje su ih zatvarali u napuštene zgrade u strašnim uvjetima, kaže se u priopćenju.

Dvije do tri osobe iz mreže nadzirale su imigrante i prijetile im sve dok nisu dobile novac za prijevoz u iznosu od 3.500 do 4.000 dolara, navodi se u priopćenju.

Prema policijskoj istrazi, mreža koja ima još članova, prebacivala je stotinjak ilegalnih useljenika svakih petnaest dana preko grčko-turske granice gdje su uhićenja imigranata gotovo svakodnevna pojava.

Grčka, jedina članica Europske unije na Balkanu, sučeljena je zadnjih godina s valom ilegalnog useljavanja. Tisuće imigranata, uglavnom onih koji iz Azije žele doći u Europu, pokušavaju prijeći njezinu granicu na kopnu i na moru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙