FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BRITANSKI DOM LORDOVA ODBACIO ZAKON O FIZIČKOM KAŽNJAVANJU DJECE

LONDON, 7. srpnja 2004. (DPA) - Britanski Dom Lordova odbacio je zakonkojim se predlaže potpuna zabrana roditeljima da tuku svoju djece, nozagovaratelji tog zakona obvezali su se da će nastaviti svoju borbu zanjegovo donošenje u Donjem domu britanskog parlamenta.
LONDON, 7. srpnja 2004. (DPA) - Britanski Dom Lordova odbacio je zakon kojim se predlaže potpuna zabrana roditeljima da tuku svoju djece, no zagovaratelji tog zakona obvezali su se da će nastaviti svoju borbu za njegovo donošenje u Donjem domu britanskog parlamenta.

U kasnom noćnom glasovanju u ponedjeljak, Dom lordova odbacio je zabranu u korist kompromisa sa 226 glasova za i 91 protiv, slijedeći naputke britanskog premijera Tonya Blaira.

Ne želimo kriminalizirati roditelje, kazao je Blairov glasnogovornik uoči glasovanja o tom zakonu.

Kompromis se sastoji u tome da će sada nanošenje djeci masnica, crvenila na koži i mentalnog zlostavljanja postati kažnjiva djela u Engleskoj i Walesu. Taj je kompromis donešen tijekom glasovanja o Zakonu o djeci koji dozvoljava "blago kažnjavanje", koje su protivnici tog zakona označili kao "sramotno, nepravedno i neodgovorno"

Svi bi mi željeli da svaki roditelj ima vještine i sposobnost da ne pribjegava fizičkom kažnjavanju, izjavio je za BBC Lord Larming, ali je i priznao da su mnogi roditelji "umorni i iscrpljeni".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙