FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

VERDIJEVA TRAVIATA PREKINUTA ZBOG KIŠE U VERONI UZ ZVIŽDUK PUBLIKE

RIM, 12. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Svjetska premijera nove postaveVerdijeve "Traviate", u veronskoj areni, trajala je samo sedam minuta,prekinuta kišom, pred publikom od 12.000 osoba koje su svojenezadovoljstvo izrazile prodornim zviždukom.
RIM, 12. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Svjetska premijera nove postave Verdijeve "Traviate", u veronskoj areni, trajala je samo sedam minuta, prekinuta kišom, pred publikom od 12.000 osoba koje su svoje nezadovoljstvo izrazile prodornim zviždukom.

Engleski redatelj Graham Vick, umjetnički direktor operne kuće iz Birminghama, obećao je "revolucionarnu i inovativnu ali dosljednu" postavu slavne Verdijeve opere.

Ubrzo nakon prvih akorda, ne jako gusta kiša, potaknula je glazbenike da se sklone pod arkade rimskog amfiteatra.

Oko 12.000 prisutnih gledatelja izrazilo je ljutnju zviždući, te potom zabavljajući se neočekivanim podizanjem ruku i ustajanjem u valovima.

Sjeveroistok Italije proteklog je vikenda zahvatilo hladno vrijeme s temperaturama nižim od 10 stupnjeva od uobičajenih za ovo doba godine, a bilo je čak i snježnih padavina na 2000 metara visine, iznad Cortine d'Ampezzo, blizu granice s Austrijom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙