FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAPETOSTI U JUŽNOJ OSETIJI: SAKAŠVILI SE OBRAĆA IZRAVNO MOSKVI

TBILISI, 11. srpnja 2004. (Hina/(AFP) - Gruzijski predsjednik MihailSakašvili izjavio je u nedjelju da će se izravno obratiti Moskvi, kamoje poslao šefa Vijeća sigurnosti Guelu Bežuašvili kako bi se spriječionovi oružani sukob u pobunjenoj proruskoj pokrajini Južnoj Osetiji.
TBILISI, 11. srpnja 2004. (Hina/(AFP) - Gruzijski predsjednik Mihail Sakašvili izjavio je u nedjelju da će se izravno obratiti Moskvi, kamo je poslao šefa Vijeća sigurnosti Guelu Bežuašvili kako bi se spriječio novi oružani sukob u pobunjenoj proruskoj pokrajini Južnoj Osetiji.

"Ne vodim nikakve pregovore s osetijskim čelnikom Eduardom Kokoitijem, obraćamo se izravno Moskvi, odakle on dobiva naputke", kazao je u nedjelju novinarima Sakašvili koji je u subotu optužio Moskvu za "imperijalističke" težnje u Južnoj Osetiji.

Južna Osetija stekla je neovisnost početkom devedesetih u oružanom sukobu u kojemu je pobijedila zahvaljujući ruskoj pomoći.

Bežuašvili treba se u Moskvi susresti s kolegom Igorom Ivanovom, tvrdi Tbilisi. Moskva službeno nije potvrdila susret.

"Iskreno se nadam i predsjednik Vladimir Putin mi je obećao da će zaustaviti snage koje se u Rusiji ubrzano pripremaju za oružani sukob između Gruzije i Rusije", dodao je Sakašvili.

U razgovoru koji je u nedjelju dao za gruzijsku televiziju, "predsjednik" Južne Osetije rekao je da će pustiti tri gruzijska policajca koji su u ruskim mirovnim snagama koje su na to područje došle nakon primirja iz 1992.

Ruski izaslanik Lev Mironov doputovao je u Južnu Osetiju i sastao se s Kokoitijem, ali nema nikakvih konkretnih podataka s tog susreta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙