FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U NABLUSU UBIJEN VOĐA BRIGADA MUČENIKA AL-AQSE ZA ZAPADNU OBALU

IZRAEL-SUKOBIU NABLUSU UBIJEN VOĐA BRIGADA MUČENIKA AL-AQSE ZA ZAPADNU OBALUNABLUS, Zapadna obala, 26. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Izraelski vojniciubili su u subotu tijekom operacije čišćenja u Nablusu vođu Brigadamučenika Al-Aqse za cijelu Zapadnu obalu.
NABLUS, Zapadna obala, 26. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Izraelski vojnici ubili su u subotu tijekom operacije čišćenja u Nablusu vođu Brigada mučenika Al-Aqse za cijelu Zapadnu obalu.

Nayef Abou Charekh (42) organizator je niza terorističkih napada, uključujući i atentat u Tel Avivu 2002. u kojem je poginulo 23 ljudi.

Ubijen je u skrovištu ispod jedne kuće zajedno s još petoricom aktivista, među kojima su bili i mjesni vođe Hamasa i Islamskog džihada.

Brigade mučenika Al-Aqse, relativno neovisna oružana skupina povezana s Arafatovim Fatahom, najavila je odmazdu zaprijetivši da će "odgovoriti na još neviđen način, napadima na vojnike, doseljenike i sam Izrael".

Izraelski vojnici u Nablusu su u subotu ubili ukupno sedam palestinskih aktivista. Dan ranije ubijena su dvojica nenaoružanih Palestinaca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙