FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

JEDAN OD NAJTRAŽENIJIH OSUMNJIČENIKA UBIJEN U SUKOBU U RIJADU

RIJAD, 30. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Jedan od dvojice ekstremista kojisu u srijedu ubijeni u sukobu sa snagama sigurnosti u Rijadu "međunajopasnijim je osumnjičenicima u kraljevini", čije je ime na popisuministarstva unutarnjih poslova, izjavio je policajac za AFP.
RIJAD, 30. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Jedan od dvojice ekstremista koji su u srijedu ubijeni u sukobu sa snagama sigurnosti u Rijadu "među najopasnijim je osumnjičenicima u kraljevini", čije je ime na popisu ministarstva unutarnjih poslova, izjavio je policajac za AFP.

Prema izjavi tog policajca, "riječ je o Abdallahu Mohammadu Rachidu Al-Rachudu, jednom od najopasnijih ekstremista kojeg smatraju ideologom skupine Al-Qaide u Saudijskoj Arabiji".

Rachudovo ime je na popisu osoba koje se traže zbog povezanosti s terorizmom.

Na popisu koji je utvrđen u prosincu 2003., u početku je bilo 26 imena osumnjičenika. No kasnije je njihov broj smanjen na 14, jer su drugi osumnjičenici ubijeni ili uhićeni u protuterorističkoj kampanji koju su vlasti u kraljevini pokrenule nakon atentata u kojima su lani ubijene 52 osobe.

Uz dvojicu ekstremista, ubijen je jedan policajac, a pet osoba, među kojima dva stranca, ranjeno je u sukobi u istočnom dijelu Rijada, prema iskazu policajca na licu mjesta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙