FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAAKAŠVILI: VOJNICI NATO-A NEĆE BITI STACIONIRANI U GRUZIJI

MOSKVA, 2. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Gruzijski predsjednik MihailSaakašvili, koji je nedavno najavio da Tbilisi predstojeće četirigodine namjerava raditi na ulasku u NATO, u petak je u Moskvi rekaokako u Gruziji neće biti stacionirani vojnici Sjevernoatlantskogsaveza.
MOSKVA, 2. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Gruzijski predsjednik Mihail Saakašvili, koji je nedavno najavio da Tbilisi predstojeće četiri godine namjerava raditi na ulasku u NATO, u petak je u Moskvi rekao kako u Gruziji neće biti stacionirani vojnici Sjevernoatlantskog saveza.

"NATO-ovi vojnici neće biti stacionirani u Gruziji. Rusi se u Gruziji moraju dobro osjećati, ne smiju se bojati", rekao je Saakašvili odgovarajući na novinarsko pitanje o mogućem pridruživanju zemlje NATO-u.

Saakašvili je u petak stigao u Moskvu gdje je s ruskim dužnosnicima razgovarao o sukobu s čelnicima gruzijske pokrajine Južne Osetije koja želi samostalnost.

"Gruzija bi status službenog kandidata za ulazak u NATO mogla dobiti za dvije godine, a zatim bi za još dvije, znači za četiri godine ukupno, mogla biti primljena u NATO", rekao je Sakašvili u intervjuu objavljenom prije dva dana u francuskom listu Le Figaro.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙