FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HNS o koaliciji na sljedećim lokalnim izborima

ZAGREB, 10. srpnja 2004. (Hina) - Čelnici Hrvatske narodne stranke(HNS) Vesna Pusić i Radimir Čačić najavili su danas da će otvoritipregovore s SDP-om i HSS-om u vezi s lokalnim izborima, a već ćedanas formalizirati predizbornu koaliciju s Liberalnom strankom iLibrom.
ZAGREB, 10. srpnja 2004. (Hina) - Čelnici Hrvatske narodne stranke (HNS) Vesna Pusić i Radimir Čačić najavili su danas da će otvoriti pregovore s SDP-om i HSS-om u vezi s lokalnim izborima, a već će danas formalizirati predizbornu koaliciju s Liberalnom strankom i Librom.

U stanci konstituirajuće sjednice Središnjeg odbora, na upit novinara je li HNS otvoren za koaliciju s HDZ-om, istaknuli su da je koalicija HNS-a s HDZ-om moguća samo na najnižim razinama lokalne samouprave. Podsjetili su da ta stranka s HDZ-om nikada nije koalirala ni na državnoj razini ni na razini gradova ili županija.

"Razlike između HNS-a i HDZ-a i dalje su dramatične unatoč tome što se HDZ približio programskoj orijentaciji HNS-a kad je riječ o odnosima prema Europskoj uniji, manjinama i Haaškome sudu", ustvrdila je Pusić.

Po njezinim riječima, nakon što su HNS-ova stajališta postala univerzalnim stajalištima Hrvatske, okosnica stranačkog programa u sljedećemu četverogodišnjem razdoblju bit će smanjivanje dramatičnih razlika unutar regija. Naglasak će biti na izobrazbi, a dat će i drukčiji pristup socijalnoj politici te gospodarstvu, za čiji razvoj, ocijenila je, sadašnja Vlada nema ni skicu ni viziju.

"Stranka koja svjedoči o svojoj nesposobnosti u obnašanju vlasti ne može biti partner stranci projekata", dodao je Čačić.

Vesna Pusić ponovila je da će HNS poduprijeti Stjepana Mesića na sljedećim predsjedničkim izborima. Smatra da bi - s obzirom na to kako je predsjednik Mesić vodio zemlju u prvom mandatu - bilo korisno da ga podupru sve stranke u Hrvatskoj.

Predsjedništvo HNS-a bit će potpuno konsolidirano nakon što su na konstituirajućoj sjednici Središnjeg odbora stranke danas izabrani dužnosnici na čelnim mjestima u stranci.

Tako će u sljedećemu četverogodišnjem razdoblju, do godine 2008. potpredsjednici biti Miljenko Dorić (Rijeka), Davorin Đanić (Split), Jakša Marasović (Slavonski Brod), Morana Paliković Gruden (Zagreb) i Josip Posavec (Čakovec). Glavni tajnik HNS-a i dalje je Srećko Ferenčak, a glasnogovornik Boris Blažeković. Zamjenik predsjednika Središnjeg odora je Mića Tomičić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙