FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

čačić kritizirao vladin prijedlog izmjena zakona o prostornom uređenju

ZAGREB, 7. srpnja 2004. (Hina) - Predsjednik Središnjeg odbora Hrvatskenarodne stranke (HNS) Radimir Čačić danas je kritizirao Vladinprijedlog izmjena zakona o prostornom uređenju ocijenivši ga previšerestriktivnim.
ZAGREB, 7. srpnja 2004. (Hina) - Predsjednik Središnjeg odbora Hrvatske narodne stranke (HNS) Radimir Čačić danas je kritizirao Vladin prijedlog izmjena zakona o prostornom uređenju ocijenivši ga previše restriktivnim.

"Umjesto da se kaže gdje i kako graditi u pojedinim zonama, tim prijedlogom se na godinu i pol potpuno zabranjuje svaka gradnja", rekao je Čačić na konferenciji za novinare ustvrdivši da su takva zakonska rješenja brzopleta, neodgovorna i štetna.

Time se, kaže Čačić, zaštićuje obalno područje, ali na taj način da

se do donošenja detaljnih urbanističkih planova potpuno zaustavlja razvoj i građenje. Čačić je mišljenja da na godinu i pol život neće stati i da će se "ograničenim i represivnim zakonskim tekstom otvoriti novi ciklus protuzakonitih gradnji koje će opet netko morati rušiti".

Takva su rješenja, na koje je HNS već uputio primjedbe, na tragu uobičajenih poteza HDZ-ove, ali i ranijih Vlada koje su, kaže, putem većeg broja glasova, bez analize i poštivanja struke, nametala zakonska rješenja.

Čačić je najavio da je Klub zastupnika HNS-PGS u saborsku proceduru uputio prijedlog zakona o agenciji za planiranje, upravljanje, gospodarenje i nadzor obalnog područja i pomorskog dobra.

Sada tim prostorom upravljaju tri ministarstva i tri zakonska teksta što znači svi i nitko, ocijenio je. Napomenuo je da bi Agencija, čije bi sjedište bilo u Splitu, ponudila strategiju i imala ovlasti kontrolirati gradnju i cjelovito rješavati budućnost tog najvrjednijeg hrvatskog prostora.

Komentirajući dogovor SDP-a i HSS-a da zajedno izađu na predstojeće lokalne izbore, Čačić je rekao da je HSS, koji se prvi put izjasnio o svojoj političkoj poziciji, nužan partner svake ozbiljne koalicije. "Samo su tri stranke (SDP,HSS,HNS) osnovna kritična masa oporbenih glasova", ocijenio je.

Na upit novinara je rekao da HNS neće podržati Bandića za gradonačelnika Zagreba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙