FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za subotu, 10. srpnja

ZAGREB, 9. srpnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasubotu, 10. srpnja.
ZAGREB, 9. srpnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za subotu, 10. srpnja.

DUBROVNIK - Svečano otvorenje 55. Dubrovačkih ljetnih igara. Ceremonija otvorenja Igara - simbolična predaja ključeva Grada tradicionalno će se održati na pozornici između crkve sv. Vlaha i palače Sponza. Svečanosti će nazočiti i predsjednik Republike Stjepan Mesić. (21 sat). Ove godine sadržaj te ceremonije zajednički "potpisuju" ravnatelj Igara Ivica Prlender te ravnatelji dramskoga i glazbenoga programa Ivica Kunčević i Vjekoslav Šutej. Na Igrama koje traju do 25. kolovoza bit će izvedeno više od 60 koncerata i dramskih izvedaba, a prvi put u njihovoj povijesti i premijera za djecu. Riječ je o praizvedbi teksta Vanje Matujec koji će izvesti Festivalski dramski ansambl, a uprizorit će se na otočiću Supetru, između Dubrovnika i Cavtata. Ovogodišnje Igre posvetit će neke sadržaje i bogatoj dubrovačkoj baštini pa će tako u crkvici Domino biti predstavljen prvi hrvatski prijevod "Biblije" Bartola Kašića - isusovca koji je prije četiri stoljeća bio kapelan u toj crkvici u središtu staroga grada. U glazbenome dijelu programa najavljen je pak nastup nekoliko proslavljenih umjetnika - dirigenta Pavela Kogana koji će u tvrđavi Revelin ravnati orkestrom Zagrebačke filharmonije, baritona svjetskoga ugleda Lea Nuccija, švedskoga Kraljevskog zbora "Romeo i Julija" te nastupi česte gošće milanske Scale i njujorškoga Metropolitana Christine Galardo Damas i poznate hrvatske violončelistice Monike Leskovar.

ZAGREB - Sjednica Velikoga vijeća Hrvatske socijalno liberalne stranke (HSLS) (10,30 sati, prostorije HSLS-a, Zrinjevac 17/I.) Prvi dio sjednice s točkom dnevnoga reda "Izvješće predsjednika stranke" bit će otvoren za javnost. Izjave za novinare predviđene su u 13,30 sati.

ZAGREB - Konferencija za novinare Hrvatske narodne stranke (HNS) u povodu prve sjednice Središnjega odbora HNS-a u mandatu 2004--2008. (14 sati, prostorije Tribina Grada Zagreba, Kaptol 27).

Dežurni urednici:

prijepodne - Neven Leskovar

poslijepodne - Milka Ćurković

navečer - Jasna Nahtigal Lazarić

telefon: 01/ 4808 600

telefaks: 01/ 4808 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙