FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

hrvatski narodnjaci za Tuđmanov trg, ali na prostoru današnjeg Trga Francuske Republike

ZAGREB, 1. srpnja 2004. (Hina) - Hrvatski narodnjaci (HN) danas suocijenili kako je najbolje da se Trg Francuske Republike imenuje TrgomFranje Tuđmana i da se prvom hrvatskom predsjedniku, nakon uređenjatrga, postavi spomenik "ondje gdje je HDZ počeo i odakle se počelastvarati hrvatska država".
ZAGREB, 1. srpnja 2004. (Hina) - Hrvatski narodnjaci (HN) danas su ocijenili kako je najbolje da se Trg Francuske Republike imenuje Trgom Franje Tuđmana i da se prvom hrvatskom predsjedniku, nakon uređenja trga, postavi spomenik "ondje gdje je HDZ počeo i odakle se počela stvarati hrvatska država".

"Nema izgleda da se spomenik Franji Tuđmanu niti bilo kome drugome postavlja kod HNK na Trgu maršala Tita", rekao je Eduard Galić, jedan od čelnika Hrvatskih narodnjaka na konferenciji za novinare.

Time su Narodnjaci iskazali protivljenje prijedlogu skupštinskog Odbora za imenovanje naselja, ulica i trgova da se sadašnji Trg maršala Tita preimenuje u Trg dr. Franje Tuđmana, a susjedni Rooseveltov trg u Trg maršala Tita.

Nakon sjednice Poglavarstva o toj su temi, na upit novinara, govorili i dogradonačelnici Milan Bandić i Stipe Tojčić. Bandić je rekao da će se u ime zagrebačkog SDP-a, kojemu je predsjednik, očitovati prije skupštinske sjednice, do 14. srpnja, a da stajalište SDP-a sada najbolje brani Ivan Šikić, predsjednik Odbora.

Predsjednik zagrebačkog HNS-a Stipe Tojčić je kazao da će se o prijedlogu Odbora HNS-ovci očitovati na skupštinskoj sjednici te da nemaju "svoj" prijedlog jer su ta pitanja u nadležnosti Odbora za imenovanja.

Hrvatski narodnjaci su na konferenciji za novinare podržali inicijativu Zdravka Tomca za smjenom predsjednice Gradske skupštine Morane Paliković-Gruden koju je Tomac zatražio na prošloj skupštinskoj sjednici. Zamjeraju joj da se nekorektno ponašala prema Povjerenstvu za provjeru prenamjene zelenih površina te zlouporabu službenog automobila kojeg je, kažu, koristila u privatne svrhe i za odlazak na stranačke skupove.

Posebno ih smeta, kako je naveo Krešimir Franjić, što je Gradsku skupštinu "upetljala" u regionalnu konferenciju o zemljama "Daytonskog trokuta" mimo znanja gradskih zastupnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙