FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čačić: lička dionica nije otvorena jer Vlada na vrijeme nije potpisala ugovor s Bechtelom

ZAGREB, 30. lipnja 2004. (Hina) - Predsjednik Središnjeg odbora HNS-a isaborskog Odbora za promet, pomorstvo i veze Radimir Čačić ustvrdio jeda je za kašnjenje izgradnje ličke dionice autoceste Zagreb-Splitkriva Vlada koja je kasnila s potpisivanjem ugovora s Bechtelom ipozvao ministra prometa Božidara Kalmeta i predsjednika UpraveHrvatskih autocesta Stanka Kovača da podnesu ostavke.
ZAGREB, 30. lipnja 2004. (Hina) - Predsjednik Središnjeg odbora HNS-a i saborskog Odbora za promet, pomorstvo i veze Radimir Čačić ustvrdio je da je za kašnjenje izgradnje ličke dionice autoceste Zagreb-Split kriva Vlada koja je kasnila s potpisivanjem ugovora s Bechtelom i pozvao ministra prometa Božidara Kalmeta i predsjednika Uprave Hrvatskih autocesta Stanka Kovača da podnesu ostavke.

Kovač treba dati ostavku ne zato što bi bio kriv, već zbog zapovjedne odgovornosti, a Kalmeta zbog oba razloga, rekao je Čačić na konferenciji za novinare.

Gradnja cesta su projekti koji se ne mogu realizirati rutinski, nego traže snažni emotivni, voljni naboj i upravo stoga nije neočekivano i slučajno da je zakazao Bechtel i da u roku nije realizirao svoj dio posla, rekao je Čačić.

Bechtel je radio iznad svojih kriterija, ali je pojačanu mobilizaciju počeo tek od 1. travnja jer Vlada do tada, a ni do danas nije shvatila da se ni završetak tako velikog projekta ne dešava sam po sebi. Ako se izgubi četiri mjeseca, nisu krivi građevinari, HAC i Bechtel, jer Bechtel nije tvrtka koja je spremna raditi bez ugovora i bez plaće. I normalno je da je tako i kriva je Vlada, zaključio je Čačić.

Vlada je na današnjoj sjednici Stanka Kovača razriješila dužnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙