FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PAŠALIĆ: VLADA NEMA GOSPODARSKI PROGRAM

OSIJEK,10. srpnja(Hina) - Predsjednik Hrvatskog bloka (HB) Ivić Pašalićizjavio je danas u Osijeku kako je nakon šest mjeseci nove Vlade očitokako "Vlada nema gospodarski program, koji bi jamčio gospodarski rast,nove investicije, rast ulaganja i životnog standarda".
OSIJEK,10. srpnja(Hina) - Predsjednik Hrvatskog bloka (HB) Ivić Pašalić izjavio je danas u Osijeku kako je nakon šest mjeseci nove Vlade očito kako "Vlada nema gospodarski program, koji bi jamčio gospodarski rast, nove investicije, rast ulaganja i životnog standarda".

Na konferenciji za novinare Pašalić je ocijenio je kako umjesto jasnog gospodarskog koncepta i smanjenja troškova države "Vlada dodatno uzima novac gospodarstvu i usmjerava ga u potrošnju", a da se rebalansom proračuna "smanjuju iznosi za obrazovanje, znanost i poljoprivredu".

"Vlada se hvali uspjesima na vanjskom planu, a provodila je politiku koja je po nizu elemenata veleizdajnička, poput bezuvjetne suradnje s Haagom, odustajanja od ekološko-ribolovne zone, potpunog zanemarivanja interesa Hrvata i RH u Bosni i Hercegovini te ponovnog pretvaranja Srba u vladajuću manjinu", ustvrdio je Pašalić.

Dodao je kako je realno očekivati da će Vlada uskoro imati ekonomski program, ali "da će to biti program MMF-a, pretočen u stand-by aranžman".

Članica predsjedništva HB-a Snježana Brzica ocijenila je kako posljednja zbivanja oko privatizacije poljoprivrednih kombinata pokazuju pokazuje kako Vlada "nema strategiju privatizacije, utemeljenu na znanju i struci", dodavši kako stranka traži da se po hitnom postupku usvoje izmjene i dopune Zakona i privatizaciji.

Osvrćući se na posljednja zbivanja oko raspisivanja natječaja za privatizaciju kombinata "Belja" dd Brzica je ocijenila da je "nedopustivo da jedna osoba određuje modele i kupce", pa bio to Branimir Glavaš ili sindikalni povjerenik "Belja" Šimo Orešković.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙