FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MONGOLSKA OPORBA TVRDI DA JE POBIJEDILA NA IZBORIMA

ULAN BATOR, 28. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Mongolski premijerNambaryn Enkhbayar optužio je u ponedjeljak oporbu, koja tvrdi da jepobijedila i da drži najmanje 50 posto mjesta u parlamentu, zanamještanje rezultata parlamentarnih izbora koji su održani tijekomvikenda.
ULAN BATOR, 28. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Mongolski premijer Nambaryn Enkhbayar optužio je u ponedjeljak oporbu, koja tvrdi da je pobijedila i da drži najmanje 50 posto mjesta u parlamentu, za namještanje rezultata parlamentarnih izbora koji su održani tijekom vikenda.

Za sada nema službenih rezultata nakon izbora u nedjelju na kojima je Enkhbayarova Mongolska narodna stranka (MPRP), za koju se očekivalo da pobijedi, možda izgubila dosta mjesta u Velikom Huralu ili parlamentu.

Dobar rezultat oporbene Majčinske demokratske koalicije (MDC) mogao bi značiti povratak demokrata, koje je s vlasti skinula MPRP prije četiri godine, kao i početak pregovaranja s manjim strankama i neovisnim kandidatima o sastavljanju vlade.

Demokratska koalicija tvrdi da je osvojila 39 mjesta, 36 sama, uz potporu još tri neovisna kandidata.

"Siguran sam da smo pobjedili", kazao je član oporbe Gandalai. "Imamo najmanje 50 posto mjesta", dodao je.

MPRP, koji je vladao Mongolijom većim dijelom 20. stoljeća, do sada je držao 72 mjesta u parlamentu koji broji 76 mjesta.

"Enkhbayar tvrdi da postoji niz nepravilnosti u nekim okruzima", kazao je Tjalling Halbertsma, premijerov savjetnik, dodavši da se na izborima koristio alkohol i da su se kupovali glasovi.

"Slijedit ćemo zakon i žaliti se izbornim dužnosnicima", dodao je. Prema njegovim riječima, ako nova vlada ne bude sastavljena u idućih 25 dana, morat će se održati novi izbori.

Službeni bi rezultati trebali biti objavljeni u ponedjeljak iako su izborni dužnosnici otkazali konferenciju za novinare na kojoj su ih trebali objelodaniti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙