FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: HNS-U PRIJETI FINANCIJSKA KAZNA ZBOG PONAŠANJA HRVATSKIH NAVIJAČA U PORTUGALU

ZAGREB, 23. lipnja 2004. (Hina) - UEFA bi mogla novčano kaznitiHrvatski nogometni savez nakon što su hrvatski navijači na utakmiciprotiv Francuske isticali zastave s rasističkim insignijama i izvodiliuvredljive grimase, doznaje The Guardian u utorak.
ZAGREB, 23. lipnja 2004. (Hina) - UEFA bi mogla novčano kazniti Hrvatski nogometni savez nakon što su hrvatski navijači na utakmici protiv Francuske isticali zastave s rasističkim insignijama i izvodili uvredljive grimase, doznaje The Guardian u utorak.

Glasnogovornik UEFA-e Robert Faulkner kazao je da će disciplinski odbor morati razmotriti incidente. Ocijeni li taj odbor UEFA-e da su navijači "krivi", HNS bi mogao biti kažnjen, prenosi londonski list njegove riječi.

UEFA-in parner u borbi protiv rasizma FARE (Nogometom protiv rasizma u Europi) izvijestio je da su na spomenutoj utakmici u Leiriji istaknute najmanje dvije zastave s ekstremno desničarskim insignijama pokreta "white power" a hrvatski su navijači upućivali francuskim igračima i uvredljive grimase.

"Razmatramo izvješća delegata i suca", prenosi londonski list riječi glasnogovornika UEFA-e Faulknera, uz napomenu da na utakmici nisu istaknuti kukasti križevi "iako je bilo keltskih križeva, simbola ekstremnih desničara u Hrvatskoj".

"Nećemo dopustiti isticanje bilo kakvih ektremnih političkih slogana ili rasističkih insignija", naglašava Faulkner, dodajući da je "bolje oduzeti navijačima uvredljive zastave prije no što budu istaknute na stadionu i zadaća je redara i policije da ne bude istaknuto ništa uvredljivo".

Dosad je Euro 2004. općenito dobivao dobre ocjene: "Turnir je dosad bio relativno dobar - našu je pozornost privuklo nekoliko problema neonacističke prisutnosti ali sve dosad bilo je malo primjera ovakve vrste masovnog rasizma", kazao je Piara Powar iz britanske skupine za borbu protiv rasizma "Kick it Out".

"Nakon utakmice s Francuskom povjerenik HNS-a za sigurnost Zoran Cvrk ispričao se zbog ponašanja 'male skupine naših navijača', dodajući da je njegov nogometni savez 'razočaran što je ta manjina pokazala svoje ružno lice'", prenosi The Guardian.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙