FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

mup upozorava da je u posljednjih 24 sata poginulo sedam osoba u prometu

ZAGREB, 9. srpnja 2004. (Hina) - Premda je Vlada jučer prihvatilaprijedlog novog zakona o sigurnosti prometa na cestama kojim bi setrebala zaustaviti crna statistika na hrvatskim prometnicama, tijekomposljednja 24 sata dogodilo se šest prometnih nesreća u kojima jesmrtno stradalo sedam osoba, upozorio je danas MUP.
ZAGREB, 9. srpnja 2004. (Hina) - Premda je Vlada jučer prihvatila prijedlog novog zakona o sigurnosti prometa na cestama kojim bi se trebala zaustaviti crna statistika na hrvatskim prometnicama, tijekom posljednja 24 sata dogodilo se šest prometnih nesreća u kojima je smrtno stradalo sedam osoba, upozorio je danas MUP.

Tri nesreće su se dogodile na području Zagreba. U prvoj je poginuo Boban Skutar (1969.) kada je gurajući metalna ručna kolica s 100 kg cementa naletio na teretni automobil koji je skretao u ulicu Kruge. Nesreća se dogodila jučer oko 12 sati.

U drugoj nesreći koja se dogodila jučer oko 18 sati poginuo je Renato Herceg (1969.) On je upravljao osobnim automobilom na županijskoj cesti broj 2196, u Jakovlju, te je iz neutvrđenog razloga prešao na suprotnu stranu kolnika i udario u prednji dio teretnog automobila s priključnim vozilom koje je došlo iz suprotnog smjera.

Jutros oko 00,30 sati na autocesti A3 na 186. kilometru zagrebačke obilaznice, poginuli su mađarski državljani Laszlo Attila Kiss i Ildiko Toht, vozač i putnica osobnog automobila koji je zbog neprilagođene brzine naletio na zadnji do autobusa.

Dvije nesreće su se dogodile na području Vinkovaca. U prvoj je poginula vozačica bicikla Genjak Burčak (1950.) Nesreća se dogodila još 7. srpnja u mjestu Petrovci. Genjka se vozeći bicikl nepropisno uključivala u promet te je udarila u osobni automobil kojim je upravljao Z.M. (1970.) prije prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola. Od zadobivenih ozljeda, Genjka je jučer oko 7,30 sati preminula.

U Babinoj Gredi se sinoć oko 20,40 sati dogodila tragična nesreća u kojoj je stradao dječak Ivan Kopić (2000.) na njega je zbog neprilagođene brzine prilikom obilaženja parkiranih vozila uz rub kolnika naletjela 29-godišnja vozačica osobnog automobila.

I na kraju, jučer u mjestu Lesišćina (PU istarska) oko 9,45 sati poginuo je maloljetni david Smajlović (1989.) koji je vozeći bicikl u nepreglednom zavoju i zbog neprilagođene brzine udario u teretno vozilo.

Ministarstvo unutarnjih poslova u priopćenju ponavlja svoj apel svim sudionicima u prometu da paze, da se pridržavaju prometnih pravila i propisa ne iz razloga da ne bi dobili kaznu od policije, već da bi spasili svoj i tuđi život.

Na jučerašnjoj sjednici Vlada Republike Hrvastke je prihvatila prijedlog novog zakona o sigurnosti prometa na cestama te ga je uputila u saborsku proceduru na hitno donošenje. Tim zakonom predviđene su puno veće kazne za one koji krše prometna pravila, pa smo uvjereni da će se tim zakonom zaustaviti ovogodišnja crna statistika na hrvastkim cestama i znatno poboljšati stanje sigurnosti prometa, stoji u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙