FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: U prometu i dalje gužve

ZAGREB, 27. lipnja 2004. (Hina) - Iz Dalmacije prema unutrašnjosti naD1 prometuje se usporeno i otežano, te se vozi u kolonama posebno nadionicama Korenica-Plitvice-Slunj-Tušilović. Prosječna brzina vožnjeod Plitvica prema Zagrebu je 20-ak km na sat i Hrvatski autoklub molivozače da kao alternativni smjer koriste dionicu GornjaPloča-Gospić-Otočac-Mala Kapela te dalje autocestu A1 u smjeruZagreba.
ZAGREB, 27. lipnja 2004. (Hina) - Iz Dalmacije prema unutrašnjosti na D1 prometuje se usporeno i otežano, te se vozi u kolonama posebno na dionicama Korenica-Plitvice-Slunj-Tušilović. Prosječna brzina vožnje od Plitvica prema Zagrebu je 20-ak km na sat i Hrvatski autoklub moli vozače da kao alternativni smjer koriste dionicu Gornja Ploča-Gospić-Otočac-Mala Kapela te dalje autocestu A1 u smjeru Zagreba.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, u tunelu Rožman Brdo, kod Vrbovskog, zbog oštećenja kolnika promet se odvija jednim kolničkim trakom. Zbog gustog prometa na toj dionici formirala se duga kolona vozila koja vozi sporo. Prema dojavama vozača na autocesti Rijeka – Zagreb između naplate Oštrovica i naplate Vrata nekoliko se vozila okrenulo polukružno što je zabranjeno i krajnje opasno, pa se vozači pozivaju da voze disciplinirano. Također je gužva i na cesti od Crikvenice prema spoju s autocestom Rijeka-Zagreb, ali već i kod Malinske na otoku Krku, no gužve na Krčkom mostu nema.

Kroz naplatnu postaju Lučko u Zagreb se ulazi u 9 traka, no kolona vozila koja čeka na naplatu duga je oko 7 km i čekanja su do 40 min. Također je velika gužva i na ulazu na staru Karlovačku cestu, kojom se također vozi u koloni i sporo.

Mjesto teže prometne nesreće na D1 kod Bjelopolja južno od Korenice sanirano je i cesta je potpuno otvorena.

Do 23 sata zabranjen je promet za teretna motorna vozila čija najveća dopuštena masa prelazi 7,5 tona.

Na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom zbog pojačanog izlaza osobnih vozila nastaju kraći zastoji. Na GP Bregana zbog gustog prometa iz Hrvatske se izlazi u 3 trake, i čeka se oko sat vremena. Na graničnom prijelazu Bajakovo kolona teretnih vozila duga je oko 4-5km te se na izlaz iz zemlje čeka 12 sati.

Trajekti plove redovito na svim linijama, bez duljih čekanja na ukrcaj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙