FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TURSKA: USKORO LEGALIZACIJA SUNČANJA U TOPLESU

ANKARA, 8. srpnja 2004. (Hina/dpa) - Sunčanje u toplesu uskoro će bitilegalizirano u Turskoj nakon što su tamošnji parlamentarni zastupniciiz starog zakona odlučili izbaciti formulaciju prema kojoj se bilokoja žena koja je odlučila javno osunčati grudi mogla strpati u zatvorizmeđu šest i 12 mjeseci, javila je agencija Anadolija.
ANKARA, 8. srpnja 2004. (Hina/dpa) - Sunčanje u toplesu uskoro će biti legalizirano u Turskoj nakon što su tamošnji parlamentarni zastupnici iz starog zakona odlučili izbaciti formulaciju prema kojoj se bilo koja žena koja je odlučila javno osunčati grudi mogla strpati u zatvor između šest i 12 mjeseci, javila je agencija Anadolija.

Iako se taj dio zakona već dulje vrijeme ne primjenjuje jer je sunčanje u toplesu česta pojava na turskim plažama koje posjećuju uglavnom stranci, zakonodavci su odlučili ukloniti i teoretsku mogućnost da netko zbog toga završi u zatvoru.

U zakon će stoga biti ugrađena formulacija da razgolićivanje gornjeg dijela ženskog tijela neće biti zabranjeno na plažama, ali u ostalim dijelovima javnog života hoće. Ili kako je to slikovito rekao jedan od turskih zastupnika: "Pokazivanje grudiju na plaži neće biti kažnjivo, ali na cesti hoće".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙