FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SVAKE GODINE ČETVRTINA STUDENATA NE USPIJE DOBITI DOM

ZAGREB, 8. srpnja 2004. (Hina) - Svake godine oko tisuću studenatapreda molbu za smještaj u jedan od pet zagrebačkih studentskih domova,a njih 25 posto ne uspije dobiti mjesto, izjavio je pomoćnikravnatelja za smještaj Studentskoga centra Ivan Lešković, dodajućikako sličnu situaciju očekuje i na jesen.
ZAGREB, 8. srpnja 2004. (Hina) - Svake godine oko tisuću studenata preda molbu za smještaj u jedan od pet zagrebačkih studentskih domova, a njih 25 posto ne uspije dobiti mjesto, izjavio je pomoćnik ravnatelja za smještaj Studentskoga centra Ivan Lešković, dodajući kako sličnu situaciju očekuje i na jesen.

U studentskim domovima ima 7310 mjesta, najviše u studentskom domu "Stjepan Radić" - 3544, zatim u "Cvjetnom naselju" - 1762, "Anti Starčeviću" - 1237, na "Lašćini" - 482 te u studentskom domu "Ivan Meštrović" - 285 mjesta.

Studenti najviše traže mjesto u Studentskom domu Cvjetno naselje, koji se smatra najelitnijim i najkomfornijim zagrebačkim studentskim domom.

Za studente prve godine osigurano je 1100 mjesta i natječaj za njih otvoren je do 16. srpnja.

Za brucoše koji se ove akademske godine upisuju u prvu godinu osigurano je 1300 mjesta, a natječaj za njih bit će otvoren od 12. do 31. srpnja.

Studentski centar raspolaže i sa 280 mjesta za strane studente, koji ga dobivaju na osnovi međunarodne razmjene te 40 mjesta namijenjenih Hrvatskom olimpijskom odboru, odnosno sportašima.

Smještajni kapaciteti u zagrebačkim studentskim domovima, koji stoje od 66 do 136 kuna, ovisno o domu i broju kreveta u sobi, nedostatni su da zadovolje potrebe studenata, ističu u Studentskom centru.

(Hina) xkt ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙