FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Državni inspektorat o ovogodišnjim inspekcijskim nadzorima rada na obali

ZAGREB, 6. srpnja 2004. (Hina) - Državni inspektorat tijekomovogodišnje glavne turističke sezone posebnu će pozornost usmjeritikontroli legaliteta rada u ugostiteljstvu, obrtu, trgovini, pružanjuusluga organiziranja izleta, iznajmljivanja smještaja u sobama, kućamai apartmanima, iznajmljivanja plovila kao i kod prijave gostiju,naplate i uplate boravišne pristojbe.
ZAGREB, 6. srpnja 2004. (Hina) - Državni inspektorat tijekom ovogodišnje glavne turističke sezone posebnu će pozornost usmjeriti kontroli legaliteta rada u ugostiteljstvu, obrtu, trgovini, pružanju usluga organiziranja izleta, iznajmljivanja smještaja u sobama, kućama i apartmanima, iznajmljivanja plovila kao i kod prijave gostiju, naplate i uplate boravišne pristojbe.

U priopćenju Državnog inspektorata naglašava se i da će se, uz to, kontrolirati i svi segmenti zaštite turista kao potrošača.

Najavljujući inspekcijske nadzore na cijelom području obale, iz Državnog inspektorata ističu da će se, uz gospodarske inspektore, u kontrole ovisno o potrebama na terenu uključivati i inspektori za radne odnose te iz drugih područja.

Primarni zadatak Državnog inspektorata, podsjeća se, je provođenje inspekcijskih nadzora primjene postojećih propisa i u skladu s tim poduzimanje propisanih mjera da bi se rad nadziranih subjekata uskladio sa zakonom.

O provedbi ovogodišnjih nadzora javnost će, poručuju iz Inspektorata, biti izvještena u skladu s Zakonom o pravu na pristup informacijama i na način primjereniji prirodi inspekcijskog posla.

Izvješća će se davati po okončanju nadzora, a njihov će se sadržaj temeljiti na cjelovitim podacima, a ne pojedinačnim slučajevima. Zbog toga Državni inspektorat, kako napominju, neće više biti u mogućnosti odgovarati na pojedinačne upite novinara niti će davati djelomične informacije o nadzorima dok su postupci u tijeku (inspekcijski, upravni ili drugi), jer se pokazalo da im to "otežava same postupke".

U priopćenju se pojašnjava da su u prethodnim sezonama, zbog obima njihovih akcija i učestalog pojavljivanja u medijima, bili u situaciji da rade i ono što nije njihov primarni posao, da pojašnjavaju propise čiju primjenu nadziru, sudjeluju u raspravama o primjerice potrebi produljenja radnog vremena ugostiteljskih objekata i drugo.

(Hina) xtam ydb

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙