FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZAPOSLENICI ATENSKOG JAVNOG PRIJEVOZA U ŠTRAJKU

ATENA, 8. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Zaposleni u sektoru javnogprijevoza u Ateni započeli su danas sa šestosatnim štrajkom,zahtijevajući "olimpijski bonus" za duži rad tijekom ljetniholimpijskih igara koje se u tome gradu održavaju idućega mjeseca,priopćili su sindikati.
ATENA, 8. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Zaposleni u sektoru javnog prijevoza u Ateni započeli su danas sa šestosatnim štrajkom, zahtijevajući "olimpijski bonus" za duži rad tijekom ljetnih olimpijskih igara koje se u tome gradu održavaju idućega mjeseca, priopćili su sindikati.

Oko 11 tisuća zaposlenika atenske podzemne željeznice, prigradske željeznice, lokalne autobusne službe i trolejbusa štrajkat će danas od 10 do 16 sati po lokalnom vremenu, kako bi pokušali izvršiti pritisak na vladu glede svojih zahtjeva za kompenzacijom prekovremenog rada tijekom Olimpijskih igara od 13-29. kolovoza.

Dan ranije štrajkali su i zaposlenici hotela grčkoga glavnoga grada, također zahtijevajući tzv. olimpijski bonus.

"Činjenica da moramo otkazati svoje ljetne praznike i raditi prekovremeno unatoč ograničenjima postavljenim zakonom o radu utječe na naše privatne planove", navodi se u priopćenju sindikata zaposlenih u javnom prijevozu. "Naš rad mora biti kompenziran olimpijskim bonusom".

Većina kompanija javnog prijevoza planira proširiti svoje rasporede vožnje, te u nekim slučajevima raditi i 24 sata na dan, kako bi se ispunile potrebe posjetitelja koji dolaze u taj grad na Olimpijadu.

Organizatori Igara procjenjuju da će za vrijeme njezinog trajanja nekih 600 tisuća posjetitelja, dobrovoljaca i zaposlenika besplatno koristiti sredstva atenskog javnog prijevoza.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙