FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KRETANJE ZALIHA GOTOVIH INDUSTRIJSKIH PROIZVODA

ZAGREB, 8. srpnja 2004. (Hina) - Zalihe gotovih industrijskih proizvodapri proizvođačima u Hrvatskoj su na kraju svibnja bile za 1,3 postomanje nego na kraju travnja, dok su u odnosu na svibanj lani povećaneza tri posto, objavio je Državni zavoda za statistiku.
ZAGREB, 8. srpnja 2004. (Hina) - Zalihe gotovih industrijskih proizvoda pri proizvođačima u Hrvatskoj su na kraju svibnja bile za 1,3 posto manje nego na kraju travnja, dok su u odnosu na svibanj lani povećane za tri posto, objavio je Državni zavoda za statistiku.

U odnosu na prosječno stanje zaliha u prošloj godini, zalihe gotovih industrijskih proizvoda na kraju svibnja ove godine porasle su sedam posto.

U području rudarstva i vađenja zalihe gotovih industrijskih proizvoda pri proizvođačima u svibnju su smanjene za 10,8 posto prema travnju, dok su povećane za 6,7 posto u odnosu na svibanj prošle godine.

Stanje zaliha, pak, u prerađivačkoj industriji u svibnju je bilo manje za 0,9 posto prema travnju, dok su prema lanjskom svibnju zalihe gotovih industrijskih proizvoda povećane za 2,8 posto.

Najveći rast zaliha u sklopu prerađivačke industrije zabilježen je u proizvodnji duhanskih proizvoda, gdje su zalihe na mjesečnoj razini porasle za 14,9 posto. Zalihe u proizvodnji hrane i pića povećane u za tri posto, a u proizvodnji tekstila za 0,1 posto.

Istodobno, najveći pad zaliha gotovih industrijskih proizvoda pri proizvođačima u svibnju je zabilježen kod proizvodnje ostalih prijevoznih sredstava, i to za 20,5 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙