FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RUSIJA SPREMNA POSREDOVATI IZMEĐU DVIJE KOREJE

MOSKVA, 5. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Rusija je sjevernokorejskompredsjedniku Kim Jong-ilu kazala da je spremna posredovati urazgovorima između dvije Koreje kako bi im pomogla u uklanjanjumeđusobnih razlika, kazao je u ponedjeljak ruski ministar vanjskihposlova Sergej Lavrov.
MOSKVA, 5. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Rusija je sjevernokorejskom predsjedniku Kim Jong-ilu kazala da je spremna posredovati u razgovorima između dvije Koreje kako bi im pomogla u uklanjanju međusobnih razlika, kazao je u ponedjeljak ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov.

Agencija Itar-Tass objavila je da je Lavrov, koji se tijekom vikenda sastao u Pjongjangu sa sjevernokorejskim čelnikom, rekao da su ti razgovori bili usmjereni na postizanje miroljubivog rješenja na Korejskom poluotoku.

"Razmatramo pitanje trostranog rješavanja problema Korejskog poluotoka uz sudjelovanje Rusije i dvije Koreje", prenio je Itar-Tass Lavrovove riječi.

Rusija koja ima malu granicu sa Sjevernom Korejom sudjeluje u šestostranim pregovorima kojima je cilj okončanje krize nastale nuklearnim ambicijama službenog Pjongjanga.

Dvije Koreje, SAD, Rusija, Japan i Kina sastali su se na tri kruga pregovora koji su bili obilježeni obostranim nepovjerenjem i nisu ostvarili neki napredak.

Rusija je jedna od rijetkih zemalja koja ima diplomatske odnose s obje Koreje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙