FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EVANS: KINA MORA UKINUTI JOŠ TRGOVINSKIH BARIJERA

PEKING, 24. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Kina mora ukinuti jošbarijera kako bi pomogla srezati rastuće trgovinske neravnoteže istvoriti ravnopravni prostor za djelovanje za američke kompanije,kazao je danas američki ministar trgovine Don Evans.
PEKING, 24. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Kina mora ukinuti još barijera kako bi pomogla srezati rastuće trgovinske neravnoteže i stvoriti ravnopravni prostor za djelovanje za američke kompanije, kazao je danas američki ministar trgovine Don Evans.

Prilikom svojeg posjeta toj zemlji, usmjerenog na pitanje prava intelektualnog vlasništva i veći pristup tržištu, Evans je također istakao da je Kina postigla značajan napredak po pitanju piratstva.

Kako je rekao, Kina je izrazila svoju namjeru da se zatvori američko-kineski trgovinski jaz, no za sada nije dala nikakva konkretna obećanja. Američki trgovinski deficit s Kinom u 2003. je dosegao rekordne 124 milijarde američkih dolara i očekuje se da nastavi rasti, što izaziva zabrinutosti glede kineskog režima fiksnog tečaja valute i njegovog učinka na američka radna mjesta.

"Kina mora nastaviti uklanjati barijere slobodnoj trgovini tako da se na njezinom tržištu može naći više američkih proizvoda", kazao je Evans na tiskovnoj konferenciji. "Američke izvoznike ozbiljno zabrinjava pitanje pristupa kineskom tržištu", dodao je.

No, on je istakao kako je Peking poduzeo konkretne mjere pooštravanja svoje borbe za suzbijanje krivotvorene robe. Procjenjuje se da tržišna vrijednost takve robe u Kini doseže godišnje između 19 i 24 milijarde dolara, a pogađa širok raspon američkih proizvoda, uključujući filmove, glazbu, izdavaštvo, softver, farmaceutske proizvode, informatičku tehnologiju i dijelove za automobile.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙