FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Memorandumi o suradnji zagrebačkoga i iranskih Sveučilišta okvir su za buduću suradnju

ZAGREB, 7. srpnja 2004. (Hina) - Memorandumi o suradnji Sveučilišta uZagrebu te iranskih sveučilišta u Isfahanu i Teheranu okvir su zabuduću suradnju u području visokoga obrazovanja i istraživanja, apotankosti će se dogovoriti bilateralnim sporazumima, ocjenjuje se upriopćenju Sveučilišta u Zagrebu.
ZAGREB, 7. srpnja 2004. (Hina) - Memorandumi o suradnji Sveučilišta u Zagrebu te iranskih sveučilišta u Isfahanu i Teheranu okvir su za buduću suradnju u području visokoga obrazovanja i istraživanja, a potankosti će se dogovoriti bilateralnim sporazumima, ocjenjuje se u priopćenju Sveučilišta u Zagrebu.

Rektorica Sveučilišta u Zagrebu Helena Jasna Mencer za nedavnoga je boravka u Iranu potpisala memorandume o suradnji s rektorom Sveučilišta u Isfahanu Hoshangom Talebijem, rektorom Sveučilišta Shahid Beheshti u Teheranu Hadijem Nadimijem te predstavnikom Sveučilišta u Teheranu Alijem Afkhamijem.

U priopćenju Ureda za odnose s javnošću zagrebačkoga Sveučilišta navodi se da suradnja između zagrebačkoga i iranskih sveučilišta podrazumijeva razmjenu iskustava u području znanstvenoistraživačkih aktivnosti, razmjenu nastavnika i studenata, sudjelovanje na konferencijama, simpozijima i seminarima, kao i ostale oblike sveučilišne suradnje.

Dekan Filozofskoga fakulteta Neven Budak, koji je bio u izaslanstvu zagrebačkoga Sveučilišta, rekao je da je ta visokoškolska ustanova zainteresirana za otvaranje iranskih studija u okviru Odsjeka za orijentalne studije i hungarologiju.

Tim bi se programom, smatra Budak ,upotpunila ponuda toga odsjeka koja se sada sastoji od studija osmanistike, indologije i hunagarologije, a od jeseni i kineskih te vjerojatno i japanskih studija.

Ali, Budak upozorava da u Hrvatskoj nema kadrova koji bi mogli "nositi" nastavu iranistike pa je zato potrebno da s nekog od iranskih sveučilišta dođu gosti-profesori.

Osim toga, dodao je da postoji zanimanje i za suradnju na drugim područjima, primjerice na istraživanju mogućega iranskog udjela u hrvatskoj etnogenezi i na studijima književnosti i jezika te da suradnja naravno treba biti obostrana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙